látogató számláló

Kritika: Argylle - A szuperkém (Argylle)

Az Argylle: A szuperkém számomra az idei év első nagy csalódása. Egy pörgős, feszes akciófilmet vártam remek karakterekkel, ütős beszólásokkal, és ugyan a végeredményen valamelyest vissza-visszaköszönnek Matthew Vaughn rendező ismert kézjegyei, mégsem tudom egy kalap alá venni a Kingsman-filmekkel, vagy épp az X-Men: Az elsőkkel.


Back to Black - trailer + plakátok

A Back to Black egy eleddig páratlan betekintést nyújt abba, hogyan vált Amy Winehouse egy csapásra híressé, és hogyan jelentette meg úttörő albumát, a Back to Blacket. A film Amy szemszögéből láttatja kendőzetlenül a nőt a jelenség mögött, és a kapcsolatot, ami minden idők egyik leglegendásabb lemezét inspirálta. A filmet Sam Taylor-Johnson rendezte Matt Greenhalgh forgatókönyvéből, akivel korábban már sikeresen dolgoztak együtt a John Lennon - A fiatal évek című filmen.

Amy Winehouse-t korunk egyik legjelentősebb művészeként tartják számon, több mint 30 millió lemezt adott el világviszonylatban, és jelenleg is több mint 80 millió streamet produkál havonta. A nagysikerű címadó lemezével egy csapásra világsztár lett, és akkor rekordnak számító öt Grammy-díjat nyert, köztük az év lemeze címet és az év dalát a Rehab című slágerrel.

Tervezett hazai bemutató: 2024. április 11. back_to_black_maxresdefault.png


Beetlejuice Beetlejuice - plakát

Ki mered mondani harmadszor?

Tim Burton sok évnyi próbálkozás után, immáron 36 év múltán végre bemutatja egyik klasszikusának folytatását, melynek címszerepében természetesen ismét Michael Keaton látható, valamint visszatér Winona Ryder és Catherine O'Hara is. Az új szereplők között pedig ott lesz Jenna Ortega, Willem Dafoe és Monica Belluccibeetlejuice_2_1000.png

Beetlejuice Beetlejuice tengerentúli premierje 2024. szeptember 6-án esedékes. 


Gru 4 (Despicable Me 4) - trailer + magyar előzetes + plakát

Hét év szünet után a sorozat legújabb filmjében a világ kedvenc szupergonoszból lett Anti Gonosz Liga ügynöke visszatér egy izgalmas, merész, minyonoktól hemzsegő kavalkádban, a GRU 4-ben.

A világviszonylatban csaknem egymilliárd dollárt hozó 2022-es Minyonok: Gru színre lép után a mozitörténelem legjövedelmezőbb animációs sorozata új fejezettel jelentkezik, melyben Gru, Lucy és a lányok – Margo, Edith és Agnes – mellett egy új családtagot üdvözölhetünk, ifjabb Grút, akinek feltett szándéka, hogy az apját szekírozza.

És ha ez nem lenne elég, Gru új ellenségekkel kerül szembe, Maxime Le Mallal, és femme fatale barátnőjével, Valentinával, és a család újból menekülni kényszerül...

Tervezett hazai bemutató: 2024. július 4. despicable_me_4_720.png


Kritika: Szegény párák (Poor Things)

Párák évszaka.

A Szegény párák egy modern Frankenstein-film, amiben Bella Baxter (Emma Stone) megismerkedik az őt körülvevő világgal, valamint nemi szerepével. Yorgos Lanthimos új alkotása egy szatíra, amiben az abszurd jelenetek közt ugyan el lehet veszni, de még így is egy mély gondolatokkal átszőtt műről van szó. Nem véletlen, hogy Emma Stone alakítása az egekig lett dicsérve a külföldi szaksajtó által, mert a színésznő tényleg odatette magát, sőt, az egész filmet elviszi a hátán! Természetesen színésztársai is remekelnek, de Stone egyszerűen ellopta a showt.


Szellemirtók - A borzongás birodalma (Ghostbusters: Frozen Empire) - trailer + plakátok

Kit hívsz, ha nagy baj van? Kihez fordulnál segítségért, amikor szellemek piszkálnak, kísértetek kísérleteznek veled, vagy hazajáró lelkek dúlják fel a házad?
A válasz egyértelmű: a Szellemirtókhoz!
De ma már nem ugyanaz a négyes száll be a legendás autóba, amikor riasztás érkezik.
Viszont a híres New York-i tűzoltótorony nem változott: az új szellemirtók, a Spengler család tagjai itt találkoznak az eredeti csapattal, akik, mint kiderül, nem mentek nyugdíjba: szupertitkos kísérleti laboratóriumot hoztak létre, hogy még magasabb szinten űzhessék a szellemszakmát. Csakhogy rátalálnak egy ősi műtárgyra, amelyből elszabadul egy gonosz erő – és az öregeknek meg a fiataloknak össze kell fogniuk, hogy megmentsék a világot az új, és mindennél fagyosabb jégkorszaktól.

A legendás film összes legendás szereplője (Bill Murray, Dan Aykroyd) visszatér, hogy az új generációval (Paul Rudd, Finn Wolfhard) együtt keverjék a humort a sci-fivel, a hátborzongatást a laza dumákkal.

A korábbi magyar előzetes itt tekinthető meg. Tervezett hazai bemutató: 2024. április 11. ghostbusters_frozen_empire_maxresdefault_2.png


süti beállítások módosítása