látogató számláló

Kritika: Vaiana (Moana)

Vár a zátonyon túli világ!

Idén két új animációs Disney-filmmel lettünk gazdagabbak: a Zootropolis - Állati nagy balhé tavasszal mutatkozott be, most pedig megérkezett a Vaiana. A csendes-óceáni világ nem áll távol a stúdiótól, elég csak a 2002-ben bemutatott Lilo és Stitch - A csillagkutya című rajzfilmre gondolni. (Persze a két filmnek semmi köze egymáshoz azon kívül, hogy mindkettőben egy szigeten élő népcsoport életébe pillanthatunk be, csak gondoltam megemlítem, még mielőtt valaki azt hinné, hogy csendes-óceáni népekről először mesél a stúdió.)

moana_pic_01.png


Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet (Rogue One: A Star Wars Story) - plakát

17 nap a hazai premierig. A jegyek már kaphatók. Magyar előzetesek ide kattintva láthatók.

rogue_one_p33.png


Élet (Life) - magyar előzetes

Egy űrhajóscsapat a Mars-kutatás eddigi legnagyobb áttörését éri el: élet jeleire találnak a vörös bolygón. De a siker megrészegíti és felelőtlenné teszi őket: az idegen életet egy tárolóedényben magukkal viszik.
Olyasmi kerül a Földre, ami nem odavaló. Valami elkeveredik a földi életformával, ami addig egészen másképp élt, és másképp gondolkodott. A működése ismeretlen, a céljai kideríthetetlenek.
A Föld még sosem volt ekkora veszélyben. És ami a bajt hozza rá, az az élet…

A Deadpool írópárosa és Ryan Reynolds újra együtt dolgozik, de most bevonták Jake Gyllenhaalt és a legutóbbi Mission: Impossible bombázóját, Rebeca Fergusont is.


Wonder Woman - magyar előzetes + plakátok

Nem hívták mindig Wonder Womannek. Valaha ő volt Diana (Gal Gadot), az amazonok hercegnője, aki egy távoli, titkos szigeten, csupa nő között élt. Uralkodónak nevelték, legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, de békében teltek a napjai.
Míg meg nem látta az első férfit.
Egy pilóta (Chris Pine) lezuhan Sa parton, és óriási háborúról beszél a páncélba öltözött nőknek, amely a kinti világban dúl. Diana biztos benne, hogy ő véget tudna vetni a vérengzésnek, a lábadozó pilótával együtt elhagyja az otthonát, és beleveti magát a harcba.
Csak a küzdelem közben érti meg, mibe keveredett, de akkor már nincs visszaút. Véget akar vetni minden háborúnak, és közben rácsodálkozik saját, emberfeletti erejére… és megsejti, hogy mi a végzete…

A DC Comics képregények alapján készült filmek eddig is óriási költségvetésből, szemkápráztató látványvilággal és hatalmas akciójelenetekkel kápráztatták el nézőiket. Most az egyik legizgalmasabb és biztosan legszebb szereplő (Gal Gadot) saját csatákban és csodákban gazdag történetét ismerhetjük meg. Egy nő felveszi a harcot az egész világgal.


Kong: Koponya-sziget (Kong: Skull Island) - magyar előzetes + plakát

Jövő tavasszal felébred a király, hogy előbb megismerkedjünk vele, aztán 2020-ban összecsaphasson Godzillával.

A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik. Vegyes csapat: kutatók, természettudósok, üzletemberek és katonák is vannak köztük, de mindannyian a sziget belsejét szeretnék jobban megismerni. Az erdő ősi, háborítatlan Paradicsomnak látszik.
Ám a látszat csal.
A sűrűben egyre mélyebbre jutók nem tudják, hogy átléptek egy határt, és már a legendás Kong területén járnak…

A mozitörténet egyik legnépszerűbb, legrégebbi sztárja, a hatalmas, legyőzhetetlenül erős majom most egy teljesen új történetben tér vissza, ami rengeteg szokatlanul látványos trükköt, izgalmat, és hihetetlen kalandokat ígér – méghozzá zseniális színészcsapat előadásában.


Assassin's Creed - plakát

Magyar előzetesek itt és itt.

assassins_creed_p5.png


Alien: Covenant - plakát

Ridley Scott új filmjének premierje három hónappal előrébb ugrott: 2017. augusztus 4. helyett május 19-én mutatják be.

alien_covenant_p1.png


A Szépség és a Szörnyeteg (Beauty and the Beast) - 2. magyar előzetes + plakát

Tervezett hazai bemutató: 2017. március 23.


Élőszereplős Disney-mesék, amik biztosan jönnek

Ha minden jól megy...

Idén már láthattuk a Disney-től a Tim Burton-féle Alice Csodaországban folytatását (Alice Tükörországban), A dzsungel könyvét és az Elliott, a sárkányt, 2017 tavaszán pedig bemutatásra kerül A Szépség és a Szörnyeteg, amely az 1991-es animációs film élőszereplős feldolgozása lesz. (A legújabb magyar előzetest, amelyben már a szereplőket is láthatjuk és hallhatjuk, illetve a magyar plakátot ide kattintva nézhetitek meg.)

A filmben felcsendülnek a rajzfilmből már jól ismert dalok, visszatért Alan Menken zeneszerző, de a stáblistán olvasható Tim Rice dalszövegíró neve is, aki a színpadi musical készítésekor segített Menkennek új dalokat írni (Menken szerzőtársa, Howard Ashman ugyanis 1991-ben elhunyt), így elképzelhető, hogy a film a musicalből is vesz át dalokat. Ami biztos, hogy három új betétdalt is hallani fogunk, illetve a rajzfilmhez készült, de aztán fel nem használt dalszövegeket is újra elővették. (Ha lehet egy kívánságom, akkor az lenne, hogy a már ismert dalok kapják meg Csörögi István 1991-es műfordítását!)


A galaxis őrzői vol. 2. (Guardians of the Galaxy Vol. 2) - magyar előzetes + plakát

Jövő májusban kazettát cserélünk!


Játék: nyerj páros belépőt a "Szövetségesek" premier előtti vetítésére!

Robert Zemeckis (Forrest Gump, Számkivetett) új filmje Max Vatan hírszerzőtiszt történetét meséli el, akit 1942-ben Észak-Afrikában összehoz a sors a francia ellenálló Marianne Beausejourral egy veszélyes küldetés során, az ellenséges vonalak mögött. Amikor Londonban újra találkoznak, kapcsolatukra baljós árnyékként vetül a háború emberfeletti nyomása...
A Szövetségesek c. filmet most 5 szerencsés ember (partnerével együtt) premier előtt megtekintheti a UIP-Duna Film jóvoltából. Részletek a folytatásban.


Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) - magyar előzetes + plakát

Annyi már biztos, hogy a Páncélba zárt szellem japán rajongóinak tetszik az előzetes és Scarlett Johansson, mint főszereplő.


Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet (Rogue One: A Star Wars Story) - EW borítók

24 nap a hazai premierig! Korábbi bejegyzéseink a filmről itt.


Verdák 3. (Cars 3) - teaser trailer

Villám McQueen 2017. június 15-én visszatér a mozikba. 


Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet (Rogue One: A Star Wars Story) - Empire borító

Az Empire magazin megszerezte a Halálcsillag tervrajzát.

rogue_one_empire_cover.png


Bontonfilm: 2016. decemberi megjelenések

Íme a Bontonfilm decemberi DVD/BD kínálata.


Kong: Koponya-sziget (Kong: Skull Island) - trailer + plakátok

Éljen a király! 


Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet (Rogue One: A Star Wars Story) - plakát

Az egyik legjobb plakát sokáig csak egy kis felbontású fotón, orosz változatban volt elérhető, ám most megérkezett angolul is - magyarul se lenne rossz...

rogueone_p19.png


Pro Video: 2016. decemberi megjelenések

Íme a Pro Video decemberi DVD/BD kínálata.


Utazók (Passengers) - plakátok

A magyar előzetes ide kattintva tekinthető meg.

utazok_hun_p2.png


Assassin's Creed - plakát

A magyar előzetesek itt és itt tekinthetők meg.

assassins_creed_p4.png


Logan - plakát

Logan futása.

A Logan c. film szinkronizált előzetese itt található.

logan_p2.png


Énekelj! (Sing) - a magyar hangok

Karácsonykor ismét szóhoz jutnak az állatok. Az Illumination Entertainment legújabb animációs filmjében 85 sláger csendül fel, melyeket állatok, pontosabban az őket megszólaltató neves színészek adnak elő. De kik beszélnek helyettük magyarul?


65 mm-es filmre forog a Star Wars IX. epizódja

George Lucas az előzmény-trilógia idején határozottan támogatta a digitális kamerákkal történő filmezést, ám J.J. Abrams - ahogy pl. a valódi díszletekkel is - megpróbálta visszaidézni a klasszikus trilógia készítésének bizonyos metódusait Az ébredő Erő megalkotása során, így ő ismét a filmszalagot választotta, de csak a 35 mm-est. Ebben követte őt Rian Johnson, a VIII. epizód rendezője is. Ám a Kodak bejelentette: Colin Trevorrow, a IX. rész direktora a sokkal részletesebb és tisztább kép, valamint gazdagabb színvilág rögzítésére képes 65 mm-es filmszalagot választotta, melyet Quentin Tarantino és Christopher Nolan is előszeretettel alkalmaz.


Megvan, mikor indul a Jurassic World 2. forgatása

Colin Trevorrow-nak, az előző rész direktorának köszönhetően azt már tudjuk egy ideje, hogy a Jurassic World folytatása komoly üzenettel jön és hogy milyen (nem) lesz, most viszont már azt is elárulták, hogy mikor kezdik a J.A. Bayona rendező (Árvaház, A lehetetlen, Szólít a szörny) vezényletével készülő film forgatását: jövő márciusban. Bayona ejtett néhány szót a háttérben folyó munkálatokról:

Minden történet más. Meg kell találnod a mélységüket és meg kell próbálnod bemutatni azt a vásznon. A Jurassic World folytatása több együttműködést igényel tőlem az eddigiekhez képest. Nem csak Colin Trevorrowról van szó, hanem Steven Spielbergről és Frank Marshallról is, hiszen ez a film az ő gyermekük is. A közös munka során megosztjuk egymással a nézeteinket és együttműködve életre keltjük a sztorit. Ugyanakkor az elmesélése közben megpróbálok valami személyeset is keresni a történetben, tehát belőlem is sok lesz a filmben.


süti beállítások módosítása