látogató számláló

Doctor Strange - magyar plakát

A Doctor Strange legújabb magyar szinkronos előzetese ide kattintva tekinthető meg.

doctorstrange_hun_p2.jpg


Terminátor 2. - Az ítélet napja (Terminator 2: Judgment Day) - plakát

Idén 25 éves a film és bár a korábbi információk alapján ez alkalomból még idén kellene jönnie a 3D-s változatnak, melyet az alábbi plakát hivatott reklámozni, ám a film hivatalos Facebook oldala szerint erre csak jövőre kerül sor, vagyis az Ítélet Napjának 20. évfordulóján. (Napra pontosan tegnap volt a 19., ezért tegnap osztották meg a plakátot.)

t2_3d_2017.png


Ezt csinálta Thor a Polgárháború eseményei alatt

Íme a Comic-Conon bemutatott rövidfilm.


Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet (Rogue One: A Star Wars Story) - 2. magyar előzetes

Az első előzetes szinkronizált változata ide kattintva tekinthető meg 2D-ben, itt pedig 3D-ben.


Max Steel - nemzetközi trailer

WTF?


Doctor Strange - 2. magyar előzetes

72 nap van hátra a hazai bemutatóig. Az első előzetes ide kattintva tekinthető meg 2D-ben, itt pedig 3D-ben.


Kritika: A törvény nevében - 2. évad (True Detective)

Tényleg mindenki azt kapja, amit megérdemel?

Tavaly nem sikerült végignéznem A törvény nevében 2. évadát, mondván, hogy unalmas. Hétről hétre néztem az újabb részeket, de nem tartotta fenn az érdeklődésemet, így a 3. rész után teljesen abbahagytam. És mivel egyéb dolgaim is akadtak, ennek a szezonnak nem volt akkora ereje, hogy visszarántson a képernyő elé, pláne hogy folyamatosan érkeztek a negatív kritikák, hogy unalmas és vontatott a második évad, amik szintén elvették az egésztől a kedvemet.

truedetectives2_pic01.jpg


Ponyvaregény (Pulp Fiction) - újra a hazai mozikban!

Örülünk, Vincent?

A Pannonia Entertainment és a Freeway Entertainment újból elhozza nekünk Quentin Tarantino Oscar- és Arany Pálma-díjas klasszikusát. 

A Ponyvaregény digitálisan restaurált változatát augusztus 25-től vetítik országszerte a mozik. A premier héten Budapesten kizárólag a Corvin moziban lesz műsoron, majd szeptemberben a Művész Mozi és a Toldi Mozi és csatlakozik a vetítéssorozathoz. A Corvinban az eredeti magyar szinkronnal láthatják a nézők, a Művész és Toldi Moziban a feliratos verziót vetítik. Vidéken számos nagyvárosban műsoron lesz (szinkronnal), többek között Szegeden, Szolnokon, Pécsett, Debrecenben, Miskolcon és Salgótarjánban is.

Ez a bemutató illeszkedik az elmúlt két év mozipremier-sorozatába, melynek keretében olyan kultikus filmek tértek vissza igazi otthonukba, a mozikba, mint az Alien-filmek, a 2001: Űrodüsszeia, a Volt egyszer egy vadnyugat, a Vissza a jövőbe, a Keresztapa, az 1959-es Ben-Hur, a Terminátor és számos további alkotás. A sorozat szeptember végén a több mint hetven éve készült Casablancával folytatódik majd.


Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet (Rogue One: A Star Wars Story) - nemzetközi trailer

Az amerikai változat ide kattintva tekinthető meg.


Kritika: Éjféli látomás (Midnight Special)

Történet a szülői szeretetről.

A gyermekkor a legnyugodtabb korszak az ember életében. Persze hogy ez az állítás helyt álljon, a gyermeknek megfelelő szülői háttérrel kell rendelkeznie, akik gondozzák, segítenek neki. Érdekes, hogy a gyermekkor csak a polgári társadalomban lett elkülönítve a felnőttkortól, és mondván, hogy a polgárok megszerzett vagyona családban maradhasson, elkezdték a gyermekek szükségleteit figyelembe venni, ráadásul az oktatásukra is nagyobb hangsúlyt fektettek. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a polgári társdalom előtt számtalan olyan tettet követtek el gyermekekkel szemben, amiket most vita nélkül bűncselekménynek tekintünk. A középkorban például a nem kívánt csecsemőket egyszerűen kitették az utcára. Valamint a gyermekek részt vettek a mai fogalmak szerinti felnőttek munkájában, szórakozásában. Nos igen, a gyerekkor - mai szemmel nézve - nem mindig volt vidám. Ma pedig a szülők mindent megtesznek azért, hogy a gyermekeik semmiben ne szenvedjenek hiányt, a legjobb iskolába akarják őket íratni, ki akarják bontakoztatni gyermekük tehetségét, szeretnék, hogy gyermeküknek sikerüljön az, ami nekik esetleg nem jött össze. A világban talán a szülői szeretetet, törődés a legerősebb, így a gyermek és a szülei között egy nagyon erős kötelék keletkezik.
De mi van akkor, ha a szülők egy szem gyermeke különleges képességekkel rendelkezik, és a kormány le akarja vadászni, mert fegyvernek tekintik őt, valamint egy fanatikus szekta is magáénak szeretné tudni, mert a megváltót látják benne? Nos, az apa, Roy a feleségével karöltve mindent megtesz, hogy különleges gyermekük, Alton, ne kerüljön rossz kezekbe. A szülők célja igen egyszerű: megmenteni gyermeküket akár a saját életük árán is.

midnight_special_620.jpg


Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet (Rogue One: A Star Wars Story) - trailer + plakát

Megérkezett, amit már az idei Star Wars Celebration első napja óta (meg már jóval előtte is) vártunk, és amit a helyszínen lévők (részben) láthattak is: a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet második előzetese.
Az előző trailer magyar változata ide kattintva tekinthető meg (3D-ben itt).
Itt és itt pedig néhány mondat arról, hogy miért volt szüksége a filmnek pótforgatásra, és miért NEM kellett volna pánikolni miatta. Továbbá egy kulisszák mögötti videó is érkezett, ami magyar felirattal is elérhető, valamint volt egy remek intro a Celebration Zsivány Egyes panelje előtt, amellyel akár a film is indulhatna - de ha már most megmutatták, akkor valószínűleg nem fog...


Az év végén jön Az ébredő Erő 3D-s változata, új extrákkal felvértezve

Az USA-ban 2016. november 15-én jelenik meg a Star Wars: Az ébredő Erő 3D-s gyűjtői kiadása, amely összesen négy lemezt fog tartalmazni. A tavasszal megjelent 2D-s hazai kiadáson is elérhető extrákon felül újakat is pakolnak a film mellé, például J.J. Abrams audiókommentárját, valamint további kimaradt jeleneteket:


Pro Video: 2016. szeptemberi megjelenések

Íme a Pro Video szeptemberi kínálata.


Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet (Rogue One: A Star Wars Story) - a kulisszák mögött

Az ABC-féle változata a Star Wars Celebration Europe-on levetített, azóta már magyar felirattal is elérhető rövid werkfilmnek.


Kritika: Suicide Squad - Öngyilkos osztag (Suicide Squad)

Öngyilkos bevetésen.

A Suicide Squad - Öngyilkos osztag sok tekintetben rizikós projektnek számít. Kezdve azzal, hogy számtalan olyan karakter szerepel a filmben, akik nem kaptak semmilyen eredettörténetet különálló filmként Az acélemberrel útjára indított mozis univerzumban, sőt egy karakter sem! Persze felmerül a kérdés, hogy tényleg érdemes-e mindegyik karaktert alaposan megismerni vagy elég a filmben elhinteni egy-egy mondatot a hátterükről, motivációjukról. Szerintem ezek a kérdések a karakterek mélységétől függenek a leginkább.

suicide_squad_team.jpg


John Cleese "csak" 11 magyar szót ismer - interjú 1996-ból

Helló, Legenda!

Ezt az interjút 1996-ban készítette Galla Miklós, amikor John Cleese Budapesten járt, hogy népszerűsítse a Fészkes fenevadak című - általam egyébként igencsak kedvelt - filmjét. Galla nem is találhatott volna jobb alkalmat arra, hogy megemlítse neki a "Mocskos magyar mondattár" c. Monty Python-szkeccset, melyben Cleese karaktere "magyarul" beszél. Bár a komikus nem ismeri a nyelvünket, az azért kiderült, hogy 11 magyar szót megjegyzett 1953-ban...
Ezen kívül szó esik még egy akkor készülőfélben lévő, de végül soha el nem készült Don Quijote-filmről is, melyben Robin Williams lett volna a partnere.


Kritika: Batman - Gyilkos tréfa (Batman: The Killing Joke)

Csak egy rossz vicc?

A legtöbb animációs Batman-film mellett el szoktam menni, mondván, hogy nem nagyon érdekelnek, és ha tényleg érdekel egy jó Batman-történet, itthon leveszek a polcomról egy képregényt. Persze azért vannak olyan alkotások, amik képesek felcsigázni engem is, kíváncsivá tesznek, hogy "na ezt a történetet a képregényhez képest mennyire hűen fogják feldolgozni animáció formájában".

batman_killing_joke.png


süti beállítások módosítása