látogató számláló

James Cameron: a 3D prófétája

Az év egyik legjobban várt, legkülönlegesebb filmje az Avatar lesz.

Az év egyik legjobban várt, legkülönlegesebb filmje az Avatar lesz (Avatar, hazai bemutató: december 17.), mellyel James Cameron rendező több mint 10 évvel a Titanic után visszatér a nagyjátékfilm-készítéshez. De ezúttal 3 dimenzióban.

- Jean-Luc Godard-nak van egy híres mondása: a film másodpercenként 24 kocka igazság - nyilatkozta a rendező. - Szerintem ennek pont az ellenkezője igaz: a film másodpercenként 24 kocka hazugság. A színészek tettetnek, a vidám napsugár csak reflektorfény, a hó krumplireszelékből van. Ettől olyan izgalmas az egész. És ezért még sokkal izgalmasabb a 3 dimenziós film: az Avatar tényleg olyan lesz, mintha a néző egy ablakon keresztül egy egészen ismeretlen világra nézne - és csak karnyújtásnyira volna tőle. Ha tehettem volna, az összes korábbi filmemet a Terminátor-tól a Titanic-ig 3D-ben forgattam volna: tényleg elképesztő a hatása.

Az Avatar forgatása közben a színészeknek nem beszéltem a különleges technikáról, ők ugyanúgy játszottak, mint eddig, és ugyanolyan kis monitorokon nézték vissza a felvételt, mint máskor. De amelyikük eljött a vetítőterembe, és meglátta, hogy a vásznon, 3D-ben mivé változik, amit játszott, az mind elképedt.

süti beállítások módosítása