látogató számláló

InterCom hírek (2009. november 19.)

Ezen a héten: 2012 – a totális tarolás; Elérkezett a divák ideje; Tolvaj Zombielandben; Celine Dion utóda: Leona Lewis; Top 10 Budapest (2009. november 12-18.)

2012 - a totális tarolás

A világnak vége - és senki sem akar lemaradni róla. Roland Emmerich A Függetlenség Napja és a Holnapután után ismét az apokalipszis rafinált képeivel csábította a mozikba a világ filmrajongóit, és a 2012 (már a mozikban) nagy elődeihez hasonlóan egy földrengés erejével söpörte el versenytársait. 

Az ősi maja naptárban megjósolt, menetrendszerű pontossággal érkező pusztulás történetét 105 ország 12685 mozitermében kezdték vetíteni, és az összbevétel meghaladta a 160 millió dollárt! Olyan film, ami nem egy korábbi siker folytatása lett volna, még soha nem hozott ilyen sokat. Ez az az Egyesült Államok 3404 mozijából befolyó 65 millió dollárnyi jegybevétellel együtt máris, csupán egy hét alatt visszahozta a film csillagászati, 200 millió dolláros költségvetését. Nálunk egy hét alatt majd 85 ezer néző volt kíváncsi arra, ahogy John Cusack megpróbálja a lehetetlent.

Elérkezett a divák ideje

Van, akinek kevés a világhír. Christina Aguilera, az elmúlt évek egyik legsikeresebb énekesnője nem elégszik meg a neki jutó sikerrel, új, az eddigieknél is izgalmasabb terepre merészkedett: elvállalta élete első filmfőszerepét. Igaz, a dalolásról a kamerák előtt sem mond le. A Burlesque című filmben kisvárosi lányt játszik, aki Los Angelesbe költözik, és egy lokálban vállal énekesnői szerepet.

A klub vezetőjét Cher alakítja, a férfi főszerepet pedig a Grace klinika sármos plasztikai sebésze, Eric Dane vállalta. Őt legutóbb a Marley meg én-ben láthatta a közönség, legközelebb pedig a Valentin nap (Valentine's Day, hazai bemutató: február 11.) című romantikus vígjátékban bolondozik csupa világsztár oldalán. A Burlesque további szerepeiben számos jól ismert színész domborít: Stanley Tucci, Allan Cumming, és a Twilight-filmekben szereplő Cam Gigandet.

A forgatás már megkezdődött, de az újságírók szigorú kizárásával folyik: csupán egy-két fotósnak sikerült rövid időre a sztárok közelébe jutnia. A nyilvánosságra került képek tanúsága szerint Christina Aguilera lazán és vidáman dolgozik, még csak lámpalázasnak sem tűnik: egyedül a külső felvételek hosszú munkanapjainak kikerülhetetlen túl erős napfény aggasztja.

Tolvaj Zombielandben

Zombikat ölni dicsőség. Nadrágot lopni ciki. Jesse Eisenberg, aki a Zombieland (Zombieland, hazai bemutató: november 26.) amerikai sikere után egy csapásra keresett vígjátéki színész lett, végre eléggé sztárnak érzi magát ahhoz, hogy kiteregethesse a szennyest. Bár a gyilkos komédiában Woody Harrelson oldalán bátran irtja a zombikat, az életben sokkal furább szenvedélynek hódol. A huszonhat éves színész elismerte, hogy szekrénye a régebbi szerepei jelmezeivel van tele. A srác nyolcéves korában állt először kamera elé, azóta több mint húsz filmben láthattuk, és szinte nem költ ruhára. A forgatások utolsó napján általában belopózik a jelmezraktárba, és kiválogatja, ami munka közben megtetszik neki. A Zombieland forgatásáról egy jó nadrággal távozott - de néhány hete kapott egy e-mailt, melyben a produkció arra kéri, postázza vissza számukra az elcsent ruhadarabot.

- Elképesztően ciki érzés - vallotta be a sztárpalánta. - Úgy látszik, valaki látta, mit csinálok, akkor nem szólt, de beárult valami főnöknél. Ha kérik, hát visszaküldöm: még mindig jobban járok, mintha házkutatást rendeznének a ruhásszekrényemben.

Celine Dion utóda: Leona Lewis

A történelem megismétli önmagát - főleg, ha James Cameron alakítja. A mozitörténet egyik legsikeresebb filmjeként számon tartott Titanic a My Heart Will Go On c. dal nélkül nem lett volna ugyanaz a film, mint amit ma ismerünk. Persze előadója, Celine Dion is nagyon sokat köszönhet a Titanic-nak. Cameron új filmje, az Avatar (hazai bemutató: december 17.) végefőcímdalát, melynek címe I See You (Theme from Avatar), most ismét egy már jól ismert, de még fiatal előadó énekli: Leona Lewis.

A 24 éves énekesnő 2006-ban, egy angol tehetségkutató-tévéműsor győzteseként vált ismertté. Azóta háromszor jelölték Grammy-díjra, bemutatkozó lemeze többszörösen kiérdemelte a platinadíszt, és az  A Moment Like This-t közzététele után harminc perc alatt több mint 50 000-en töltötték le. Az Avatar dalát, akárcsak Celine Dion titanicos slágerét az Oscar-díj nyertes James Horner szerezte. A hozzá tartozó klipet James Nava, Beyoncé és Shakira klipjeinek rendezője készíti.

Az Avatar-ról érkező hírek azt jelzik, hogy James Cameron különleges 3D-filmje meg fogja változtatni a mozit: bemutatója után már nem lehet úgy filmet készíteni, mint eddig. A távoli bolygón játszódó, elképzelhetetlenül látványos történet valószínűleg Leona Lewis-t is magával ragadja, és az énekesnő pályája újabb magasságokba emelkedik majd.

Top 10 Budapest (2009. november 12-18.)


süti beállítások módosítása