látogató számláló

InterCom hírek (2010. január 28.)

Ezen a héten: Mindenkinek megvan a saját titka a Valentin napban; Jótékony Aniston és Butler; Lopez újra terhes; Washington harcol; Top 10 Budapest (2010. január 21-27.)

Mindenkinek megvan a saját titka a Valentin napban

Garry Marshall igazi varázsló. Ő az a rendező, aki a Micsoda nő! és a Neveletlen hercegnő elkészítésével nemcsak világsikereket alkotott, de azzal is büszkélkedhet, hogy Julia Roberts-et és Anne Hathaway-t elinditotta pályáján. A Valentin nap (Valentine’s Day, hazai bemutató: február 11.) című romantikus vígjátékának 19 sztár a főszereplője: csupa olyan színész, aki egyébként ragaszkodik hozzá, hogy egyedül álljon a neve a plakátok tetején. De Marshallnak megvannak a maga módszerei: valahogy mindig eléri, hogy a színészei rajongjanak érte.

A Valentin nap-ban például, minden színész elhozhatta egy személyes tárgyát: a film összes főszereplője hazulról hozott dolgokkal tehette otthonosabbá a forgatás napjait. A rendező azt remélte, hogy így lazábbak, könnyedebbek, játékosabbak lesznek – és hogy a privát tárgyak bekerülhessenek a történetbe, szükség esetén szívesen át is írta a forgatókönyvet.

Így került bele a filmbe, hogy Julia Roberts ostáblázik (backgammon) Bradley Cooper-rel. A rendező rég tudta, hogy a színésznő rajong ezért az ősi játékért, és most a kamera előtt is nyerhetett. Az viszont csak forgatás közben derült ki, hogy Patrick Dempsey zsonglőrködni is tud. A színész – aki ezúttal is szívdöglesztő orvost alakít – a Valentin nap-ban meg is mutathatja, mit tud.

Jótékony Aniston és Butler

Agglegénynek lenni jó. Gerard Butler legalább is nagyon élvezi: ő úgy szingli, hogy sosincs egyedül. A Golden Globe-díj gálaestjén bemutatott csókjelenet után a világsajtó nem kételkedett benne többet, hogy az Exférj újratöltve (The Bounty Hunter, hazai bemutató: április 15.) című romantikus vígjáték forgatása során a két főszereplő, Butler és Jennifer Aniston között a munkakapcsolatnál jóval több alakult ki. Közös vígjátékukban, ahol Butler egy a szökevények elfogásával foglalkozó fejvadászt alakít, legújabb feladatnak megkapja egykori felesége (Aniston) börtönbe szállítását. A két sztár nem is próbálta titkolni, hogy nagyon jól érzik magukat együtt.

Az elmúlt héten pedig bebizonyították, hogy van egy közös tulajdonságuk is: mindketten nagylelkűen adakoztak a haiti segélyszervezeteknek. Jennifer Aniston félmillió dollárt ajánlott fel jótékony célra, filmbeli partnere Butler pedig Santa Monicában szervezett jótékony gyűjtést.

 

Lopez újra terhes


Jennifer Lopez véget vetett a szülési szabadságnak: két és fél év után visszatért a filmezéshez, hogy leforgassa az Ilyen a formám (The Back Up Plan, hazai bemutató: június) című romantikus vígjátékot. Anyai feladatait sikerült összeegyeztetnie a munkával: a majd kétéves ikrek, Emme és Max minden forgatási napot a stábbal töltöttek. Jennifer Lopez-t egy terhes nőt alakít új filmben, aki feladja a nagy Ő keresését, és kétségbeesésében befizet egy mesterséges megtermékenyítésre. Aztán persze jön a bonyodalom! A fogantatás napján találkozik álmai pasijával, aki elől hosszú ideig megpróbálja eltitkolni, hogy terhes.

– Nem volt olyan rég, hogy tényleg hatalmas hassal jártam a világban – nyilatkozta a sikeres énekes-, színésznő. Amikor fel kellett kötnöm a műhasat, rögtön beugrott minden, sőt, a testem elég érdekesen reagált. A póthassal együtt jöttek a hőhullámok, az izzadás, az émelygés – pont, mint a valóságban. De ha ez nem lett volna elég, a lakókocsim körül mindig ott üldögéltek az ikrek: elég volt rájuk pillantanom, és rögtön pontosan felelevenedett a terhesség minden öröme és nehézsége.

Washington harcol


Az Éli könyve (The Book of Eli, hazai bemutató: február 25.) című futurisztikus akciófilm középpontjában egy könyv és az azt őrző magányos harcos áll, a főszerepet játszó Denzel Washington.

– Rég vagyok a pályán, de ennyi akciójelenetben még sosem kellett részt vennem – nyilatkozta az 55 éves színész. – Kemény menet volt: a sok harci jelenet segített jobban megértenem a figurámat, és átélni ezt a különleges, rémisztő világot. Az elmúlt 15 évben egyre többet bokszolok, így próbálok formában maradni. Úgyhogy, bírtam a kiképzést.

– Nincs még egy hollywoodi sztár, aki vállalt volna ennyi akciójelenetet kaszkadőr nélkül, és ilyen komolyan hajlandó belemenni a bunyókba – tette ehhez hozzá az Éli könyve társrendezője, Allen Hughes. – Utoljára talán Bruce Lee volt ilyen a Sárkány színrelép-ben, még ’73-ban.

A történet a Földet homoksivataggá tevő világháború után zajlik egy a romokon épült városban, ahova különös vándor érkezik, aki a táskájában hatalmas kincset hord magával: egy könyvet...

 

Top 10 Budapest (2010. január 21-27.)

 



süti beállítások módosítása