látogató számláló

InterCom hírek (2010. március 4.)

Ezen a héten: Igazából apa – nincs titok a stáb előtt; Laboeuf = Cruise; Austinban már ragadoznak; Sandler, Aniston meg a szépség; Top 10 Budapest (2010. február 25-március 3.)

Igazából apa – nincs titok a stáb előtt

Egy filmforgatás a jó ügy érdekében elkövetett hazugságok sorozata: a helyszínen sokszor egészen más történik, mint amit végül a néző – hála a vágó meg az utószinkron ügyeskedéseinek – lát. Az Igazából apa című új, csupasztár vígjáték (bemutató: március 18.) nyáron készült Kecskeméten. Sok szerelmi bonyodalmának felvétele közben, az egyik jelenetben Gryllus Dorká-t és Kaszás Gézá-t kellett filmezni a távolból: a jelenet hangja és közeli felvételei addigra felvételre kerültek, a film kedvéért már csupán azt a távoli képet rögzítették, ahogy a két színész kéz a kézben, egymás szemébe nézve, jókat nevetve beszélget a holdfényes padon. A két színész átélte a helyzetet, és míg a kamera forgott, valóban mély beszélgetésbe merültek.

Az idillt csupán a szemérmes hangmérnök zavarta meg, amikor hosszú idő után végül szólt, hogy a stáb nagy része minden mondatukat tisztán hallja – miközben ők egyre bizalmasabban diskuráltak saját magukról, régi és jelenkori szerelmekről, meg más, filmbeillő témákról, a forgatás többi résztvevőjének egyre jobban kellett nevetnie.

Laboeuf = Cruise

A színészek többnyire utálják, ha más színészekhez hasonlítják őket. De vannak kivételek. A Tőzsdecápák – A pénz nem alszik (The Wall Street – Money Never Sleeps, hazai bemutató: április 22.) főszerepét a legendás Gordon Gekko figuráját újrajátszó Michael Douglas mellett az ifjú Shia LaBoeuf kapta. És az egész forgatásból arra emlékszik a legszívesebben, amikor hasonlítgatták.

Oliver Stone kemény rendező – nyilatkozta az alig 24 éves színész. – Talán mert vietnami veterán, határozott, és senkit sem kímél. A közös munka nagyon tanulságos volt nekem, de alaposan meg is viselt. Viszont egyszer azt mondta: „te pont azzal az energiával vágtál bele a munkába, ahogy annak idején Tom Cruise a Született július 4-én-be”. Aztán valami egész mással folytatta: de én úgy éreztem, nagy betűkkel, bekereteztetve kéne kiakasztanom ezt a szöveget valami jól látható falra. A Transformers-bemutatók idején, de azóta is, hetente kapok egy halom rajongói levelet: mégis azt hiszem, ez a legnagyobb bók, amit valaha kaptam.

Austinban már ragadoznak

Rajongó vagy? Légy a jó időben a jó helyen. A nyár egyik legtitkosabban kezelt, és legjobban várt filmje az egész világon a Ragadozók (Predators, hazai bemutató: július) modernizált változata – kivéve Magyarországot, ahol a világ többi részénél is kíváncsibbak a moziba járók, hiszen a sokra értékelt sorozatot Antal Nimród rendező indíthatta új útjára.

Azok, akik a jövő héten Austinban járnak, kivételes élményben részesülnek: március 12-én, a rangos SXSW-fesztivál első napján, az egyhetes eseménysorozat ünnepélyes megnyitóján a város legnagyobb mozijában, az Alamo Ritz-ben levetítenek néhány részletet az új Ragadozók-ból. A filmet a történet írója és a film producere, Robert Rodriguez és Antal Nimród kíséri el: a nézők nemcsak annak örülhetnek majd, hogy a világon elsőként látnak képsorokat a Ragadozók-ból, hanem kérdéseket is tehetnek fel az alkotóknak. A történet szerint néhány zsoldos és exfegyenc (Adrien Brody, Topher Grace, Alice Braga, Laurence Fishburne és Danny Trejo) egy távoli bolygóra utazik, hogy titokzatos megbízójuk utasításait követve végül egy kegyetlen vadászat során eljátsszák szerepüket: a csalétekét.

Sandler, Aniston meg a szépség

A csinos nők ritkán elégednek meg a szépségükkel: Brooklyn Decker, 23 éves, 175 cm magas, ragyogó szőke fotómodell, 2006 óta minden évben legalább egyszer felkerült a Sports Illustrated címlapjára: márpedig ott megjelenni e szakma legnagyobb elismerései közé tartozik.

De Brooklyn világ életében színésznő szeretett volna lenni, és most végre valóra válik az álma. Méghozzá úgy, hogy rögtön egy garantált sikerben rugaszkodhat neki új pályájának.

A Just Go With It-nek Adam Sandler nemcsak a producere és írója, hanem főszereplője is lesz. A vígjátékban ő szeret bele az ifjú szépségbe, és a sikeres hódítás érdekében felkér egy másik nőt – akit Jennifer Aniston alakít –, hogy adja ki magát válófélben lévő feleségének.

A vígjáték forgatását az Apafej és a Ne szórakozz Zohannal! rendezője, Dennis Dugan irányítja. Nem lazsálhat, mert már ki is van jelölve az új Adam Sandler-Jennifer Aniston- Brooklyn Decker komédia bemutatójának időpontja: a 2011-es Valentin napon e film bemutatóján bújhatnak majd össze a nevetni vágyó szerelmesek.

Top 10 Budapest (2010. február 25-március 3.)



süti beállítások módosítása