látogató számláló

Zsánerben vetélkedő - végeredmények

Péntek délután az Uránia Nemzeti Filmszínházban lezajlott a Zsánerben vetélkedő döntője. Eredmények a folytatásban...

Péntek délután az Uránia Nemzeti Filmszínházban lezajlott a Zsánerben vetélkedő döntője, ahol az alábbi eredmények születtek:

Első helyezett: József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola, Monor Második helyezett: Széchenyi István Gimnázium, SopronHarmadik helyezett: Széchenyi István Gimnázium, Dunaújváros
Negyedik helyezett: Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium, Szakközép-, Szakképző és Általános Iskola, Hajdúnánás
Ötödik helyezett: Karácsonyi János Katolikus Gimnázium, Gyula

Gratulálunk a nyerteseknek!

A zsűri elnöke Báron György (filmkritikus, a Színház és Filmművészeti Egyetem tanára), tagjai Varró Attila (filmkritikus, az ELTE filmszakának tanára), Horváth György (a Titanic Filmfesztivál igazgatója) és Novák Emil (rendező-operatőr, a Stábiskola vezetője) voltak.

A Mozinet Magazin a 2006/2007-es tanévben indította Zsánerben elnevezésű rovatát, amely immár ötödik alkalommal közölt hónapról hónapra a 14-18 éves korcsoport igényeinek megfelelően íródott, szakmailag szigorúan ellenőrzött tudományos-ismeretterjesztő tanulmányokat. A Magazin és az Uránia Nemzeti Filmszínház a rovathoz kapcsolódóan a középiskolásoknak szóló levelező versenyt hirdetett, amely illeszkedik a középiskolai oktatási rendhez és a tantervi kereteken kívül is kiválóan segíti a mozgóképkultúra iránt érdeklődő tanulók képzését. A diákok az első két évben a műfajtörténettel és -elmélettel foglalkozó írásokat olvashattak, a következő két évben egy-egy jelentősebb szerző életművét ismerhették meg a szerzőiség és a műfajiság szempontjai szerint, idén pedig a legkiemelkedőbb színészek pályájáról és a dramaturgia alapfogalmairól tanulhattak.

A verseny az elmúlt évek alatt az oktatásban és a filmes szakmában dolgozók segítségével komoly szakmai fórummá alakult. A tanintézmények részéről tapasztalt érdeklődés töretlen, felméréseink szerint a játék során összesen mintegy 50.000 diákhoz jut el közvetlenül vagy közvetve a Mozinet. Külön öröm volt számunkra, hogy a versenyzők között most első alkalommal határon túli csapatot is üdvözölhettünk a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnáziumból. Az idei tanévben is több tucat csapat ért el kiemelkedő eredményt hónapról hónapra. Az élmezőnyben végül szoros verseny alakult ki, amelynek végső sorrendjét az elmúlt évek hagyományát folytatva, egy személyes megmérettetésen döntöttük el. A legjobban szereplő öt csapat élőben is bizonyíthatta rátermettségét az elméleti ismereteket és kreativitást egyaránt igénylő játékos feladatok megoldásával.



süti beállítások módosítása