látogató számláló

Győznek a majmok

Az evolúció megfordult: a majmok visszatértek, és diadalmasan visszafoglalták a bolygót. A majmok bolygója – Lázadás nem talált méltó versenytársa: egyesült államokbeli bemutatója után váratlanul nagy sikerrel lendült a toplista élére.

Az evolúció megfordult: a majmok visszatértek, és diadalmasan visszafoglalták a bolygót. A majmok bolygója – Lázadás (Rise of the Planet of the Apes, hazai bemutató: augusztus 18.) nem talált méltó versenytársa: egyesült államokbeli bemutatója után váratlanul nagy sikerrel lendült a toplista élére. A különleges technikai újítások önmagukban valószínűleg kevesek lettek volna, de az izgalmas történet és az emberek ellen forduló majmok első nagy csatája sokkal több nézőt vonzott a mozikba, mint az elemzők előzetesen várták. A James Franco és Freida Pinto (valamint az Avatar óta továbbfejlesztett különleges technika) főszereplésével készült thriller alkotóinak van miért verniük a mellüket. Az előre megjósolt 30-35 millió dolláros bevétel helyett több mint 54 millió dollár jegybevétel gyűlt össze az USA mozijaiban (ehhez 3648 mozi 5400 vásznára volt szükség), és a világ másik 26 országából is összejött még 23 millió dollár – pedig a legnagyobb mozis országokban még csak most jön a bemutató.

A szaklapok természetesen már is találgatnak: afelől nincs kétségük, hogy ezek után folytatódni fog a sorozat, csak azt nem tudja senki, hogyan. A megkérdezett alkotók titoktartási szerződésükre hivatkoznak, az újságírók pedig találgatnak: az sem lehetetlen, hogy az embert rabszolgává tevő okos majmok története az űrben fog folytatódni…


süti beállítások módosítása