látogató számláló

Őrült, dilis szereposztás

Van író, aki egy koponyát tart az asztalán, hogy ihletet szerezzen, mások pincérnek állnak, mielőtt egy étteremről írnának, Dan Fogelman forgatókönyvíró, akinek többek között a Verdák mindkét részét köszönhetjük, más módszert alkalmaz...

Van író, aki egy koponyát tart az asztalán, hogy ihletet szerezzen, mások pincérnek állnak, mielőtt egy étteremről írnának, Dan Fogelman forgatókönyvíró, akinek többek között a Verdák mindkét részét köszönhetjük, más módszert alkalmaz: szerepet oszt. Amikor körülbelül új írása tízedik oldalánál tart, eldönti, kit képzeljen maga elé attól kezdve. Ennek persze semmi köze a későbbi szereposztáshoz, néha nem is színészt, hanem egy rockzenészt vagy szomszédot vagy filmes kollégát jelöl ki magában – de attól, hogy a figura arcot, hangot kap, rögtön könnyebb lesz írnia.

– Az Őrült, dilis, szerelem. (Crazy, Stupid, Love. hazai bemutató: szeptember 1.) írásakor rögtön az elején eldöntöttem, hogy az események láncolatát elindító házassági botrány főszereplőit Steve Carrel-nek és Julianne Moore-nak képzelem majd – nyilatkozta egy szakmai lapban az író. – De ez szimplán az én műhelytitkom volt, semmi egyéb. Csak aztán az ügynökömnek elküldtem a forgatókönyv vázlatát, és abban benne felejtettem a neveket, ő meg véletlenül így küldte tovább a stúdiónak az anyagot. A stúdió lecsapott az ötletre, és mi lett a félreértés vége? A film.


süti beállítások módosítása