látogató számláló

Arany Nyakörvre jelölték A leleményes Hugo kutyasztárját

Martin Scorsese elérte, hogy A leleményes Hugo című új filmjében szereplő dobermannt, Blackie-t is jelöljék Arany Nyakörvre. A díjat az Oscarral egy időben osztják ki az év legjobb kutyasztárjának, és Blackie első körben kimaradt a jelölésből.

Martin Scorsese elérte, hogy A leleményes Hugo című új filmjében szereplő dobermannt, Blackie-t is jelöljék Arany Nyakörvre. A díjat az Oscarral egy időben osztják ki az év legjobb kutyasztárjának, és Blackie első körben kimaradt a jelölésből. Scorsese vitriolos hangú olvasói levélben mondta el erről véleményét a Los Angeles Timesban, azt állítván, hogy a dobermann diszkrimináció áldozata lett. Blackie ugyanis negatív karaktert alakít A leleményes Hugóban: a Sacha Baron Cohen által megformált félelmetes állomásfelügyelő nem kevésbé rémisztő kutyája, akinek az a feladata, hogy megkergesse azokat, akik zavarják a rendet a sínek mentén. Scosese tovább érvelt, mondván, a mellőzésben szerepet játszhatott, hogy a hatalmas dobermann nem is olyan cuki, mint az idei szezon ajnározott kutyasztárja, Uggie, a Jack Russell terrier. Ez az eb a The Artist - A némafilmes című produkcióban ad elő kunsztokat, és persze azonnal jelölték Arany Nyakörvre.

Scorsese dörgedelmei nem maradtak hatás nélkül: a Facebookon rengetegen csatlakoztak a dobermann jelölését javasló felhíváshoz, így az Arany Nyakörvet odaítélő bizottság Blackie-t sietve hatodikként nominálta a díjra.

A leleményes Hugo egyébként 11 Oscar-jelölést kapott: a legjobb film, legjobb rendező, legjobb adaptált forgatókönyv, legjobb eredeti filmzene kategóriák mellett a legjobb jelmez, vágás, látványtervező, operatőr, hang, hang effekt, vizuális effektusok díjakra is esélyes.

(Hugo – hazai bemutató: 2012. március 1.)


süti beállítások módosítása