látogató számláló

Kritika: Ruby Sparks

Nincs csajod? Nem baj, írj egyet!

Calvin egy zseni regényíró, aki elkezdi begépelni az új regényét az ő saját írógépébe. Az új könyvének főszereplője egy lány, Ruby. Erről a lányról álmodik folyton és mikor gépel, úgy érzi, mintha ott lenne mellette. Ám egyik nap arra ébred, hogy Ruby egy valós személy lesz. És elkezdenek egy gyönyörű párkapcsolatot élni. Ha esetleg a kapcsolatukba gond adódik, elég Calvinnek beütni pár szót az írógépébe és egyből megváltozik Ruby viselkedése.

Minden elismerésem Zoe Kazannak. Mellesleg ő alakítja a filmben Rubyt, és ő egyedül írta a filmnek a történetét. De miért is ismerem el az ő munkáját? Mert egyszerűen egy kreatív, eredeti (azért néhol nem, de a történet nagyja az) és szórakoztató filmet kaptam (és fogtok ti is, ha megnézitek). A rendezésbe egyáltalán nem tudok belekötni. Remek munka! Látszik, hogy a Család kicsi kincse film párosa dolgozott rajta. Csak az szomorít, hogy sokat kell várni, hogy új filmmel álljanak elő. Ám, ha ez a minőség rovására menne, akkor maradhat ez a kb. öt éves intervallum.

Paul Dano csillog, mint Calvin. Remek színész és ez abból is látszik, hogy idén elég sok filmben játszott (Looper, Mocsokváros utcáin, For Ellen, na meg persze ebben a filmben). Remélem, jövőre is láthatom egy-két szerepben. Persze a többiek is jók. Antonio Banderason lepődtem meg a legjobban. Igaz, nem sokat játszik a filmben, de amikor jelen van a cselekményben, akkor hozza a formáját.

Zenei téren meg… igazából nincs is zenéje a filmnek, valamit úgy háttérzajként felvettek, de valami különleges zenei aláfestés egy jelenetnél sincs. Ez meglepett.

Mindenesetre jó film volt. De idén valahogy a Holdfény királyság győzőt nálam, romantikus filmek terén. Ám így is ajánlani tudom, mert tényleg egy kreatív ötlettel van megáldva a film. Nincsenek benne giccstengerek. Nincsenek benne a már ezerszer látott klisés jelenetek, se mondtatok.

Férfi olvasókhoz szólok, hogy csajozós film, de ha már van barátnőd és nem egy Alkonyatot akarsz megnézni vele, mert esetleg te is élvezni akarod a filmet, akkor ezt a filmet tudom ajánlani.


süti beállítások módosítása