látogató számláló

Kritika: Safety Not Guaranteed

Te miért mennél vissza a múltba?

Te miért mennél vissza a múltba?

Darius egy fiatal gyakornok a Seattle-based magazinnál. A magazin főnöke megbízza egy igen különleges feladattal őt. Jeffel, és Arnauval elutazik egy szép tengerparti városba, ahol Kenneth él. Ez a Kenneth azt állítja, hogy tud az időbe utazni. Amíg a városban vannak, Jeff felkeresi középiskolás bartátnőjét. Arnau élettapasztalatot akar gyűjteni, így Dariusra marad az a feladat, hogy Kennethel töltse az idejét és cikket írjon róla. Egymással töltött idő alatt pedig fény derül, hogy tényleg képes-e az időbe utazni, vagy csak szimplám egy őrült fickóval van dolga.

Imádom az ilyen független filmeket. Komolyan nekem az ilyen filmek kikapcsolódások. És legalább egy évbe, ha 3 független film kerül a szemeim elé. Ez azért lehet, mert az interneten sincs sok hír róla. Meg más filmes oldalak se írnak nagyon róluk. De, ahogy egybe véletlenül bele botlok, már nézem is.

A történet nagyon jó. Érdekes és egyben izgalmas. Végig lekötött a kíváncsiság, hogy most tényleg van időgép, tényleg utazni fognak az időben. És persze a film végére fény is derül a válaszra. Nem is lövöm le a poént, de egyszerűen fantasztikus a csattanó.

Ám vannak azért hibái is a filmnek. Nagyon rövid. Így a karakterek picit kidolgozatlannak érződnek. Meg úgy a cselekmény is nagyon gyors. Annyira, hogy már nevetségessé megy át. Nem kellet volna szabad kezet hagyni a vágónak. Zenei téren is csak negatívumok vannak. Na, de ezektől el lehet tekinteni. És aki eltud, az egy teljesen szórakoztató filmet fog kapni.

Dariust amúgy Aubrey Plaza alakítja. Aki többek között a városfejlesztési osztályban (Parks and Recreation) játszik. És picit olyan érzésem lett volna, hogy az előbb említett sorozatbeli karakterét vitték át ebbe a filmbe. És igazából erre a karakterre építettek egy filmet. Még szerencse, hogy bírom a sorozatbeli karakterét.

Tehát aki unja a sok Hollywoodi produkciókat és valami újra vágyik, annak ajánlom a filmet.


süti beállítások módosítása