látogató számláló

Kritika: John Wick - 4. felvonás (John Wick: Chapter 4)

A Rémkirály visszatér.

A John Wick 2014-ben történelmet írt a műfaján belül. Egy egyszerű bosszúállós történetet láthattunk látványosan koreografált akciójelenetek kíséretében. Emlékszem, hogy én egy fárasztó nap végén tettem be a lejátszóba az első részt, és bármennyire is egy agyatlan, középszerű akciófilmre voltam felkészülve, a végén pozitív csalódás ért. Tulajdonképpen a John Wick-filmek receptje igen egyszerű elemekből áll: jól koreografált akciójelenetek + remek helyszínek + közhelyes, de ütős egysorosok + jó, ha a főszereplő az akciójelenetek döntő többségét maga csinálja = John Wick. Természetesen az első rész hatására mások is próbáltak ily módon akciófilmeket készíteni, de nem jött össze.
A John Wick első felvonásában volt egy megmagyarázhatatlan, titkos összetevő – a fentebb említetteken kívül –, ami miatt az egész működött. És ami működik, azt folytatni kell. 


Renfield - 2. magyar előzetes

A gonosz nem él örökké, ha nincs egy kis segítsége. 

Drakula hűséges szolgájának modern rémmeséjében Nicholas Hoult (Mad Max: A harag útjaX-Men sorozat) alakítja Renfieldet, a történelem legnarcisztikusabb főnökének, Drakulának (az Oscar-díjas Nicolas Cage) meggyötört segédjét. Renfield arra kényszerül, hogy ő szerezze be gazdája zsákmányát, és teljesítenie kell minden parancsát, legyenek azok bármilyen elfajzottak is. Ám most, több évszázadnyi szolgaság után Renfield készen áll arra, hogy megnézze, van-e élet a sötétség hercegén túl is. Bárcsak megtalálná a módját, hogyan vessen véget ennek a kölcsönös függésnek.

A filmet Chris McKay (A holnap háborúja, LEGO Batman: A film) rendezte Ryan Ridley (Ghosted: Parás páros sorozat, Rick és Morty sorozat) forgatókönyvéből, a The Walking Dead és a Legyőzhetetlen alkotójának, Robert Kirkmannek az eredeti ötlete alapján. A további szereplők Awkwafina (A búcsú, Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája), Ben Schwartz (SonicAz afterparti) és Adrian Martinez (Walter Mitty titkos életeFocus: A látszat csal). A producerek Robert Kirkman és David Alpert (The Walking DeadLegyőzhetetlen ), co-presidents Bryan Furst (Daybreakers) és Sean Furst (Daybreakers) és Chris McKay. A vezető producer Samantha Nisenboim (A holnap háborúja).

A Renfield végleges magyar hangjainak listáját itt találod. Hazai bemutató: 2023. április 13. renfield_720_2.png


Kísértetkastély (Haunted Mansion) - magyar előzetes

A Disney-parkok népszerű attrakciója (az első 53 éve üzemel) alapján már készült egy film 2003-ban Eddie Murphy főszereplésével, amelyet itthon Elvarázsolt kastély címen ismerhettek. A Disney most újra megpróbálkozik a filmre adaptálással, a főbb szerepekben pedig Rosario Dawson, LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson és Danny DeVito, valamint Jamie Lee Curtis (mint "Madame Leota") és Jared Leto (mint "Hatbox Ghost") látható, de feltűnik benne Winona Ryder is. A filmet Justin Simien (Kedves fehér emberek) rendezte.

Az új film története szerint egy doktornő (Dawson) és 9 éves fia (Chase Dillon), akik épp új életet szeretnének kezdeni, egy gyanúsan megfizethető árú kúriába költöznek New Orleansban, ám rájönnek, hogy a hely... más, mint amire számítottak. haunted_mansion_720.png
Kétségbeesésükben segítségért fordulnak egy paphoz (Wilson), aki viszont egy megözvegyült tudósból lett sikertelen természetfeletti szakértő (Stanfield), egy francia negyedbeli médium (Haddish) és egy történész (DeVito) segítségét kéri. 

Tervezett hazai bemutató: 2023. július 27. 


John Wick: 4. felvonás (John Wick: Chapter 4) - a magyar hangok

A negyedik felvonásban John Wick eddigi legveszedelmesebb ellenfeleivel száll szembe. Az érte járó vérdíj csak nőttön nő, miközben az alvilág leghatalmasabb figuráit kutatja New Yorktól Párizsig, Oszakától Berlinig.


Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz (Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem) - magyar előzetes + plakát

Miután évekig rejtőztek az emberek világa elől, a Teknőc-tesók nekivágnak, hogy megnyerjék a New York-iak szívét, és hogy a hőstetteik által elfogadtassák magukat rendes tinédzserekként. Új barátjuk, April O’Neil segít nekik szembeszállni egy titokzatos bűnözői szindikátussal, de hamarosan kiderül, hogy túl nagy fába vágták a fejszéjüket, amikor egy egész mutánshadsereg szabadul rájuk...

Tervezett hazai bemutató: 2023. augusztus 10. tmnt_mm_720.png


süti beállítások módosítása