látogató számláló

Kritika: Super Mario Bros. - A film (The Super Mario Bros. Movie)

Hajrá Mario, hajrá Luigi, reszkess Főteki!

Mario a Nintendo aranytojást tojó tyúkja. Ugyan 1993-ban készült már egy élőszereplős Super Mario Bros. adaptáció, de azt leginkább mindenki csak elfelejtené. A japán vállalat azonban úgy érezte, hogy a Super Mario Bros. megérdemel egy újabb esélyt, ezért az Illumination stúdióval közösen összehozták az írásunk tárgyát képező animációs filmet.


Indiana Jones és a sors tárcsája (Indiana Jones and the Dial of Destiny) - trailer + plakát

Harrison Ford visszatér a legendás régész szerepében a nevezetes filmsorozat ötödik részében.

A rendező ezúttal James Mangold (Az aszfalt királyai, Logan – Farkas), a producerek Kathleen Kennedy, Frank Marshall és Simon Emanuel, míg Steven Spielberg és George Lucas executive producerként felügyelik a produkciót. A zeneszerző újfent John Williams, aki Az elveszett frigyláda fosztogatói óta komponálja a széria jellegzetes dallamait.

Hazai bemutató: 2023. június 29. indiana_jones_5_maxresdefault_3.png


Ahsoka - teaser trailer + plakát

2023. augusztusától a Disney+ kínálatában. ahsoka_maxresdefault.png


Asteroid City - magyar előzetes + plakát

Wes Anderson (A Grand Budapest Hotel) új filmjének stáblistáján olyan nevekkel találkozhatunk, mint Tom Hanks, Scarlett Johansson, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan CranstonMargot Robbie, Willem Dafoe, Adrien Brody, Steve Carell, Edward Norton, Jeff Goldblum, Maya Hawke, Sophia Lillis, Hong Chau, Hope Davis, Matt Dillon, Rupert Friend, Liev SchreiberTony Revolori és Jason Schwartzmanasteroid_city_720_2.png

Tervezett hazai bemutató: 2023. június 8. 


A galaxis őrzői: 3. rész (Guardians of the Galaxy Vol. 3) - karakterplakátok

Néhány napja már érkezett egy maroknyi új poszter a filmhez (többek közt az IMAX, a Dolby Cinema, a ScreenX és a 4DX számára készített plakátok), melyeket itt tekinthetitek meg. Hazai bemutató: 2023. május 4. gotg_3_1000_2.png


A kis hableány (The Little Mermaid) - 2. magyar előzetes + plakát

Rob Marshall, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken és a Mary Poppins visszatér rendezője képzelte újra vászonra a Walt Disney Pictures Oscar®-díjas animációs klasszikusát, ami május 25-én kerül a mozikba.

A kis hableány Arielről szól, a szép és uszonyraesett fiatal sellőről, aki szomjazza a kalandokat. Triton király legkisebb és legszófogadatlanabb lányaként minden álma, hogy megismerje a tengeren kívüli világot; s mikor egy napon a felszínre merészkedik, szerelembe esik a sármos Eric herceggel. Noha a hableányoknak tiltott dolog az emberekkel kapcsolatba lépni, Ariel kénytelen követni a szíve szavát. Alkut köt a gonosz tengeri boszorkánnyal, Ursulával, aminek folyományaként lehetősége nyílik a szárazföldi létre, ám egyúttal veszélybe is sodorja életét – és apja trónját.

Hazai bemutató: 2023. május 25. little_mermaid_720_6.png


Kacsalábon (Migration) - kedvcsináló

Érkezett egy bejelentővideó az Illumination (Super Mario Bros.: A film, Gru, Miynonok, A kis kedvencek titkos élete stb.) új animációs filmjéhez, melynek főszereplői – valószínűleg már kitaláltátok – kacsák lesznek. migration_maxresdefault.png

A Kacsalábon magyarországi bemutatója a forgalmazó legutóbb közölt adatai szerint 2023. december 7-én esedékes, de mivel az amerikai premier december 22-re van bejelentve, nem lepődnénk meg rajta, ha az itteni bemutatódátum rövidesen módosulna.


Air - a magyar hangok

A sport világa többé soha nem lesz olyan, mint volt. Egy hízásra hajlamos, korosodó kosaras játékos-megfigyelő (Matt Damon) a Nike alkalmazottja lesz. És szenvedélyesen keresi azt a kosarast, akivel szerződve az akkor még kis cég megmutathatja a világnak, mit tud. Keresi, keresi, és végül megtalálja az emberét: egy olyan játékos személyében, aki még egy percet sem töltött az NBA pályáin.
Ő mégis harcba száll azért, amiben hisz: hogy ha ezzel a zöldfülű kosarassal kötnek szerződést, az magasra viheti a céget. Új cipőt terveztet. Újfaja szerződést köt. Mindenkivel szembeszáll... 
Ő és társai másképpen gondolkodtak, mint a szakmájukban mindenki más. Mindent kockára tettek. És igazuk lett.

Ben Affleck már rendezőként is bebizonyította, hogy nagyon tehetséges filmes. Új filmjében fantasztikus szereplőgárdával (Matt Damon, Ben Affleck, Viola Davis, Jason Bateman, Marlon Wayans) a sporttörténet egy különlegesen izgalmas, azóta is nagy hatású epizódját eleveníti fel.


1260 filmet neveztek a IX. Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztiválra

Május 19-21. között a gödöllői Királyi Kastélyban a Víz-Hangoké lesz a főszerep.

Idén 105 országból mintegy 1260 filmmel jelentkeztek hazai és külföldi stúdiók neves alkotói a Kék Bolygó Alapítvány támogatásával megrendezett IX. Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztiválra. Az idei évi mustra fő tematikája a víz világa lesz, vagyis az erről szóló példák és párbeszédek: a víz-hangok. A nemzetközi produkciókat a zsűrielnök ifj. Vitray Tamás biológus, operatőr, szakíró, a National Geographic magyarországi főszerkesztője, Takács Rita szerkesztő-rendező, Szalay Péter Balázs Béla-díjas rendező és Vladimir Blazevski, macedón rendező, forgatókönyvíró díjazza, míg a Kárpát-medence természeti értékeit összegyűjtő filmeket Széll Antal természetvédelmi szakember, filmes és fotós vezetésével, Németh Beatrix televíziós szerkesztő, Kátai Róbert rendező rangsorolják. A tavaly indított népszerű Third Eye versenyprogramba – az amatőr kategóriába – idén is rekordszámú nevező érkezett. Az ingyenesen látogatható IX. Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztiválon a filmek mellett a természet megörökítésével és annak megóvásával kapcsolatos szórakoztató és edukatív programokkal, workshopokkal találkozhatnak mindazok, akik május 19-21. között ellátogatnak a gödöllői Királyi Kastélyba.


A pápa ördögűzője (The Pope's Exorcist) - a magyar hangok

Ami a leghihetetlenebb, az a valóság. A Vatikán hivatalos ördögűzőjének feljegyzései alapján készült film rémisztő és hihetetlen.
A Sátán megszáll egy kisfiút, mert tudja, hogy a legerősebb gonosz ellen a pápa a legerősebb ellenfelet küldi: a saját pápai ördögűzőjét (Russel Crowe), aki minden szörnyűséggel szembeszáll, nem fél, és mintha nem fogna rajta semmilyen túlvilági átok.
De ezúttal talán ő is kevés lesz. Mert miközben a hitet védi a gonosz ellen, és megpróbál megmenteni egy szörnyeteggé vált kisfiút, az ördögűző rájön, hogy nemcsak túlvilági hatalmakkal harcol. Nyomozása során felfedezi, hogy egy sok évszázados összeesküvésbe botlott, amelyet a Vatikán mindenáron rejtegetni próbál.
Egyszerre kell megküzdenie az evilági és nem evilági hatalmakkal: és ez talán már neki is túl sok...

A különleges hangulatú misztikus horrorfilm egyszerre horror, rettenetes titkokat tartogató krimi egy ősi konspirációról – és az igazság. A történet a Vatikán valóságos pápai ördögűzője, Gabriele Amorth atya (Russel Crowe) feljegyzései alapján született.


Titkos invázió (Secret Invasion) - 2. szinkronizált előzetes

A Marvel Studios „Titkos invázió” szériájában Samuel L. Jacksont láthatjuk Nick Furyként, Ben Mendelsohnt pedig a skrull Talos szerepében. A két szereplő a „Marvel kapitány”-ban találkozott először. A crossover sorozatban alakváltó skrullokkal találkozhatunk, akik az évek során beszivárogtak a földi társadalomba.

Premier: 2023. június 21. secret_invasion_720_3.png


Barbie - 2. teaser trailer + plakátok

Az előző kedvcsináló magyar változatát itt találjátok. Tervezett hazai bemutató: 2023. július 20. barbie_maxresdefault.png


Pókember - A pókverzumon át (Spider-Man: Across the Spider-Verse) - 2. trailer

Tervezett hazai bemutató: 2023. június 1. spider-man_spider-verse_2_maxresdefault_2.png


BREAKING: Dwayne Johnson bejelentette az élőszereplős Vaianát (videó)

Biztos, ami biztos, belepillantottam a naptárba, hogy elmúlt-e már bolondok napja, és jelentem: igen. Tehát a hír igaz: a Disney máris remake-eli a 2016-os animációs filmjét. (Bár dátum egyelőre nincs, mivel a projekt a fejlesztés korai fázisában van.) live_action_moana_maxresdefault.png


A galaxis őrzői: 3. rész (Guardians of the Galaxy Vol. 3) - plakátok

A film magyar előzeteseit itt és itt találod. Hazai bemutató: 2023. május 4. gotg_3_pic01.png


Kék Bogár (Blue Beetle) - trailer

A Xolo Maridueña (Cobra Kai) főszereplésével készült szuperhősfim hazai bemutatója 2023. augusztus 17-én esedékes. blue_beetle_maxresdefault.png


Titkos invázió (Secret Invasion) - trailer + plakát

A Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Cobie Smulders, Olivia Colman és Emilia Clarke főszereplésével készült sorozat premierje 2023. június 21-lesz a Disney+-on. secret_invasion_maxresdefault_1.png


süti beállítások módosítása