látogató számláló

Kritika: A védelmező 3. (The Equalizer 3)

Az út vége.

A védelmező-trilógia utolsó felvonásában szép búcsút vehetünk Robert McCall karakterétől. Viszont még mielőtt valaki azt gondolná, hogy A védelmező 3. egy véres, akciókkal teli záróakkord lett, annak most szeretném felhívni a figyelmét, hogy ez nem így van. Ugyanis jelen esetben egy lassan építkezős bosszúfilmről van szó.


A védelmező 3. (The Equalizer 3) - a magyar hangok

Egy megállíthatatlan, legyőzhetetlen, az erőszak minden formájában otthonosan mozgó profi: Robert McCall (Denzel Washington). Már régóta nem a kormánynak dolgozik. A nyugdíjasok csendes életét éli, de folyamatosan gyötri a lelkiismeret-furdalás. Utólag úgy látja, hogy szörnyű dolgokat csinált, mert azt hitte, hogy a jó ügyet szolgálja.
Csak egy módot talált rá, hogy enyhítse a gyötrő bűntudatot: megvédi az ártatlanokat. Bárkitől. Bármi áron. Megvannak hozzá a módszerei.
Dél-Olaszországba költözött, és a helybeliek szeretettel fogadják – ő úgy érzi, végre hazaérkezett. De itt sincs béke: a kisváros, ami idilli lehetne, maga a pokol – a maffia fojtogatja. A védelmező itt érti meg, hogy számára nincs kiút: újra harcba kell szállnia azokért, akik gyengék, kiszolgáltatottak, ártatlanok.
Egyedül van a maffiával szemben. És ő az ilyen helyzetekben érzi igazán otthon magát.

Denzel Washington és Antoine Fuqua rendező együttműködése eddig csak nagyszerű filmeket hozott. A Kiképzés-sel kezdődött (Denzel Washington Oscar-díjat kapott érte), és A védelmező-filmekkel folytatódott.
A sorozat kemény és izgalmas világot mutat be: de olyat, amelyben azért az érzelmeknek is nagy szerepük van.


Kék Bogár (Blue Beetle) - a magyar hangok

Kék Bogár színre lép. Méghozzá nagyon hatásosan.
Jaime Reyes végzett az egyetemen, tele van nagy álmokkal, és elég hamar kénytelen rájönni, hogy a valóság egészen másképp néz ki. Már éppen elkeseredne, amikor a sors közbeszól, és mindent felforgat. A srác véletlenül megszerez egy ősi múltból származó, földön kívüli eredetű biotechnológiai szuperfegyvert: a szkarabot. Pontosabban: az szerzi meg őt.
A szkarab – ki tudja miért – Jaimet választja magának új gazdatestjének, úgyhogy testpáncélt, hihetetlen technikájú fegyverarzenált és legfőképpen különleges, mindig új meglepetést okozó képességeket ad neki. Ajándék, de nem lehet visszaadni. Soha többé.
Jaime lesz Kék Bogár. És rajta múlik, mihez kezd ezzel. Először majd megőrült. Azután élvezi az új helyzetet. És végül kénytelen harcba szállni.

A DC régi hőse még új a mozivásznon, de hamar kiderül, hogy ott a helye: a vizuálisan különleges, őrületes kaland egyszerre izgalmas és nagyon vicces!


Gran Turismo - a magyar hangok

A legőrültebb álmok is valóra válhatnak. Annak, aki elég vakmerő, elég gyors – és elég szerencsés.
Jann az autóversenyek mámorában él. Csak a pálya létezik a számára. A reflexei, a bátorsága, az ereje mind alkalmassá teszi rá, hogy ő legyen a bajnok – otthon. Ugyanis ő a GranTurismo játékban szorítja a kormányt. De padlóig nyomja a gázt, és átverekszi magát egy másik pályára: egy valódira.
Megnyer egy sor versenyt, és kiválasztják: egy igazi csapat igazi menedzsere igazi autóba ülteti, igazi pályára küldi, és Jann-nak attól kezdve az igazi életét kell kockáztatni azért, hogy nyerjen.
Valóra válhat élete legnagyobb álma: és ő bármit feláldoz azért, hogy profi autóversenyző legyen belőle.

A film a legendás Gran Turismo játékon alapul, de az alkotók csavartak egyet a megfilmesítések szokásain: ezúttal egy bajnok játékos áll a benzingőzös, őrült száguldás középpontjában.


süti beállítások módosítása