látogató számláló

Cate Blanchett különös átváltozásai

Messziről indult, messzire jutott. Cate Blanchett 1992-ben a színiakadémia elvégzése után egy ausztrál színház, a Sydney Theatre Co. újonca lett; azután hamar felfigyeltek rá a filmrendezők. Amerikába utazott, eljátszott néhány felejthetetlen szerepet, kapott egy Oscar-díjat... és most férjével, Andrew Upton íróval visszatért a Sydney Theatre Co.-ba. Mint igazgató.

Blanchett, akit legközelebb a Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button, hazai bemutató: február 5.) című filmben láthatunk Brad Pitt oldalán, egy Shakespeare-ciklussal nyitja színházát, és éppen a II. Richárdot próbálja otthon.

- A legjobb dolog a színészetben az átalakulás lehetősége - nyilatkozta a világ legszebb színidirektora, aki David Fincher filmjében fantasztikusan játsza el a kamaszlányt és a nyolcvanéves öregasszonyt is. - Nagy szerencsém, hogy a rendezőknek furcsa, bizarr dolgok jutnak rólam eszükbe. Az igazgatóság is csak egy szerep: ha jól akarom csinálni, még jobban át kell alakulnom, mint eddig. Csak az a lényeg, hogy amikor színpadra, vagy a kamera elé lépek, vissza tudjak változni színésznővé.

süti beállítások módosítása