látogató számláló

Gran Harry

Az elmúlt hetekben Clint Eastwood-nak jó néhányszor kellett ugyanarra az újságírói kérdésre válaszolnia. Hosszú pályájának legsikeresebb filmje, a Gran Torino (Gran Torino, hazai bemutató: április 16.) kapcsán sokan faggatták a veterán színész-rendezőt arról, hogy vajon titokban nem a legendás Dirty Harry sorozat hatodik részének szánta-e új filmjét, melynek hőse magányosan, fegyverrel tesz igazságot.

Eastwood sokáig határozott nemmel felelt a kérdésre, és mindig hozzátette, hogy a Gran Torino önálló, önmagában működő film, nem szorul rá a Dirty Harry márkajelzésre, de nemrég egy interjúban elismerte, hogy azért van összefüggés.

- Ez az ember, akit játszom, sok mindenben hasonlít Piszkos Harry-re - ismerte el az amerikai film legendás alakja. - Keményfejű, magányos, és tántoríthatatlanul hisz az igazában. De nem volt rendőr, egyszerű autószerelőként dolgozott ötven éven át. Ő nem Harry. Legfeljebb egy olyan ember, aki látta az összes Dirty Harry-filmet, élvezte is őket, és történetesen van otthon fegyvere...

süti beállítások módosítása