látogató számláló

InterCom Hírek (2009. július 2-8.)

Az InterCom által forgalmazott filmekkel kapcsolatos heti híreket, valamint a heti budapesti 10-es toplistát ezentúl (heti 5 helyett) 1 bejegyzésben találjátok meg. Heti híreink:

  • McConaughey megsértődött
  • A Voldemort-család
  • Damon, az informátor
  • Reno barátai
  • Top 10 Budapest (2009 július 2-8.)

McConaughey megsértődött

Egy vígjáték forgatása sem feltétlenül telik csupa mosolygással Matthew McConaughey például úgy kezdte a munkát az Excsajok szelleme (Ghosts of Girlfriends Past, hazai bemutató: július 9.) című romantikus vígjátékban, hogy halálra sértődött. A forgatás első napján tartott sajtótájékoztatón ugyanis az egyik forgatókönyv-író, Jon Lucas ezt találta mondani: „Matthew azért ideális a szerepre, mert olyan színészt kerestünk, aki a történet elején hitelesen adja a beképzelt nőfalót." A színész maga később úgy nyilatkozott, hogy ekkor elhatározta magát, azonnal feláll, és faképnél hagyja a stábot. Még szerencse, hogy az Excsajok szellemé-t ketten írták. A másik forgatókönyv-író, Scott Moore ugyanis gyorsan kiegészítette társa megjegyzését: „... és mégis mindenki imádja. Kevés férfi képes elcsábítani ezer nőt úgy, hogy a többségük utólag szeretettel emlékszik rá."

- Mázli, hogy ketten vannak - mondta utólag Matthew -, mert ezután persze már maradtam. Pedig ha eljövök, lehet, hogy Michael Douglas ugrott volna be helyettem: ő úgyis kéznél volt.

A Voldemort-család

Amikor a Harry Potter filmekben végre Voldemortnak is színre kellett lépnie, a producerek egészen különleges gonddal és alapossággal válogattak az angol és amerikai színészek legjobbjai között, míg végre kiválasztották Ralph Fiennes-t, hogy ő adjon arcot a Sötét Nagyúrnak. Amiatt viszont, hogy a Harry Potter és a Félvér Herceg-ben (Harry Potter and the Half-Blood Prince, hazai bemutató: július 23.) a gonosz varázslónak tizenegy éves korában is meg kell jelennie, egyáltalán nem főtt a fejük: végig tudták a megoldást. Tom Riddle-t, a különleges képességű kisfiút, akit Dumbledore menekít ki egy árvaházból, hogy Roxfortba vigye, Ralph Fiennes unokaöccse, Hero Fiennes-Tiffin alakítja.

A kissrác be van oltva színészettel: anyja, Martha Fiennes (Ralph testvére) rendező, apja, George Tiffin filmoperatőr. A Harry Potter és a Félvér Herceg rendezője, David Yates pedig biztosította róla a közönséget: protekcióról szó sem volt, Hero nem azért kapta a szerepet, mert jó helyre született... bár az sokat számítot, hogy valóban hasonlít kicsit a nagybácsijára. De ami a legfontosabb: igazán szomorúan és vészjóslóan tud nézni...

Damon, az informátor

Minden művésznek megvan a maga titka. Steven Soderbergh-nek a lustaság: legalábbis, ő azt állítja. Annak kapcsán fejtette ki filmkészítői elveit, hogy egy újságíró megkérdezte tőle, miért Matt Damon-ra osztotta következő thrillere, Az informátor! (The Informant!, hazai bemutató: október) főszerepét.

- Hiába csináltam húsz filmet az elmúlt húsz évben - nyilatkozta erre  Soderbergh, aki rendezőként kapott Oscar-díjat, de filmjeiben többnyire az író, az operatőr, a zeneszerző és a vágó feladatát is ellátja - alapvetően lusta vagyok. Szerintem, ha jól választom ki a színészt a szerepre, és ő biztonságban érzi magát a jelenetben, akkor a rendezőnek már nem is marad dolga: nem kell stresszelnie forgatás közben. És ez így van akkor is, ha rögtönző amatőrrel dolgozom, és akkor is, ha George Clooney-val vagy Matt-tal. A Hollywoodban szokásos sok ismételt felvételnek sem vagyok híve. Úgyis az első vagy a második lesz a jó, a többit már csak a stúdió képviselői szokták kikövetelni. Szóval: tudtam, hogy ha Matt Damon-t hívom, ő megoldja helyettem a problémákat. Én csak néztem, ahogy játszik...

Reno barátai

Jean Reno győzött. Egy kollégája mesélte el francia újságíróknak, hogy egy nemzetközi produkció forgatási szünetében négy különféle nemzetiségű színész arról beszélgetett, hogy kinek volt már ismertebb partnere. Nagy nevek hangzottak el, többnyire amerikaiak. De Reno vitte a pálmát: ő Nicolas Sarkozy nevét dobta be.

2006-os esküvőjén ugyanis az akkori belügyminiszter volt a tanúja, és ő mondta a díszvacsorán a tósztot is. Pedig a másik tanú sem volt éppen ismeretlen figura: ő a legendás gall rocksztár, Johnny Halliday volt.

Reno azóta sem szűkölködik a jó partnerekben. Legújabb amerikai akció-thrillerében, az Armored-ban (hazai bemutató: 2010. január.), melyet a Kontroll-t jegyző Antal Nimród rendezett, Laurence Fishburne, Matt Dillon és Skeet Ulrich segít neki, hogy elrabolja annak a páncélautónak a rakományát, amit őriznie kellene.

Top 10 Budapest (2009. július 2-8.)



süti beállítások módosítása