látogató számláló

Potter: már a bemutató előtt bajnok

A múlt heti világraszóló gálapremier után a Harry Potter és a Halál ereklyéi – II. rész már jó úton halad afelé, hogy újabb és újabb néző- és bevétel rekordokat döntsön meg.

A múlt heti világraszóló gálapremier után a Harry Potter és a Halál ereklyéi – II. rész (Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, hazai bemutató: július 15.) már jó úton halad afelé, hogy újabb és újabb néző- és bevétel rekordokat döntsön meg.

Bár a világ legtöbb országában, így az Egyesült Államokban és Angliában is 15-én kerül a kis túlélő legnagyobb kalandja a mozikba, a történetet lezáró végső összecsapásról szóló film máris 25 millió dollár bevételt könyvelhet el az USA-ban. Ennyiért vettek eddig elővételben jegyet a filmre, és ennek jó részét a legelső, éjféli vetítésekért fizették ki. A szakértők szerint ez azt jelenti, hogy az első rekord, amit az utolsó Harry Potter-film meg fog dönteni, az éjféli, első vetítéseké lesz: ebben a kategóriában eddig az Alkonyat-sorozat Napfogyatkozás című része volt a bajnok. Az előrejelzések szerint a Harry Potter és a Halál ereklyéi – II. rész a legsikeresebb premiernap és a legnagyobb bevételt hozó első hétvége eddigi csúcsát is felülmúlhatja – 3D-ben és 2D-ben egyaránt. A nemzetközi piacon is számíthatnak a rekordra, ahol Potter saját magával versenyez: az eddigi legnagyobb premiersikert (394 millió dollárral!) a Harry Potter és a félvér herceg érte el . A finálé, mely 59 ország 19 500 mozitermében kerül műsorra, lehet, hogy mindent visz.


süti beállítások módosítása