látogató számláló

Pi szabad

A karácsonyi mozis szezon egyik legnagyobb sikerének ígérkezik a Pi élete, melyet a minden témát sikerre vivő Ang Lee rendezett, méghozzá az egyik legnagyobb hollywoodi stúdió, a Fox 2000 produkciójaként. Az Oscar-díjas rendező mégis úgy nyilatkozott filmje premierjén, az 50. New York-i Nemzetközi Filmfesztiválon, ahogy feltörekvő független művészek szoktak.

A karácsonyi mozis szezon egyik legnagyobb sikerének ígérkezik a Pi élete (12E) (The Life of Pi, hazai bemutató: december 20.), melyet a minden témát sikerre vivő Ang Lee rendezett, méghozzá az egyik legnagyobb hollywoodi stúdió, a Fox 2000 produkciójaként. Az Oscar-díjas rendező mégis úgy nyilatkozott filmje premierjén, az 50. New York-i Nemzetközi Filmfesztiválon, ahogy feltörekvő független művészek szoktak.

– A filmeket egyszerre akarják eladni a világon, ipari alapon készülnek, és lebutítják őket, hiszen egyre drágább filmet készíteni – mondta a rendező. – Szerintem mégis a személyes filmeké a jövő, és ehhez a filmeseknek művészi szabadságra van szüksége. Fontos, hogy ne a műfaji követelményeknek és a piaci igényeknek kelljen megfelelni.

A Pi élete különlegesen bonyolult film, hiszen egy indiai fiúról és egy bengáli tigrisről szól, akik egy hajószerencsétlenség után 227 napig együtt hányódnak a Csendes-óceánon egy mentőcsónakban. Ang Lee azt mondta, csak azzal a feltétellel vállalta a munkát, hogy a stúdió mindent rábíz. A rendező kivételesnek nevezte a stúdió hozzáállását, és hozzátette: reméli, a producerek nem bánják meg, hogy így döntöttek.

A New York-i vetítés után született kritikák azt jelzik: Ang Lee-nek szárnyakat adott a szabadság…


süti beállítások módosítása