látogató számláló

Drakulát mindenki szereti

Természetfeletti lények járnak közöttünk. Azoknak, akik eddig kételkedtek volna a csodás teremtmények létezésében, itt a legújabb bizonyíték: Drakula gróf és bohókás barátai képesek voltak a varázslatra, és szokatlan arányban növelték filmjük, a Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnak című családi animációs vígjáték nézettségét.

Természetfeletti lények járnak közöttünk. Azoknak, akik eddig kételkedtek volna a csodás teremtmények létezésében, itt a legújabb bizonyíték: Drakula gróf és bohókás barátai képesek voltak a varázslatra, és szokatlan arányban növelték filmjük, a Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnak (12) (már a mozikban) című családi animációs vígjáték nézettségét.

A mozistatisztikák viszonylag azonos képet mutatnak hétről hétre: egy új film nézettsége mindig a premier idején a legnagyobb, azután az első hétvége után fokozatosan csökken… természetesen nem mindig ugyanolyan mértékben. A Sony Pictures animációs vígjátéka, amely Drakula gróf önállósodni próbáló kamaszlányáról és a híres vérszívó csak szörnyek számára fenntartott luxusszállójáról szól, azonban felülírta a szabályokat. Itthon a bemutató utáni első hétvégéjén 24 ezren vásároltak rá jegyet, azután – a szokásra rácáfolva – a második hétvégén tovább növekedett a nézőszám: immár 6%-kal többen voltak rá kíváncsiak, így a film nézettsége két hét után már meghaladja az 54 ezer főt.

Az egész világon már több mint 150 millió dollárért váltottak jegyet a Hotel Transylvania-ra, és nemzetközi siker az animációs komédia rendezőjét, Genndy Tartakovsky-t is magával ragadta: igaz, a direktor a többéves munka után is munkával pihen. A múlt héten elment Erdélybe, hogy a helyszínen csodálja meg Drakula eredeti otthonát – és újságírókkal együtt fedezze fel, milyen sok mindenben hasonlít a titokzatos kastély a valóságban és a 3D-s filmen. (Képek itt.)


süti beállítások módosítása