látogató számláló

Berágtak a piás Denzel Washingtonra

Tiltakozik a Budweiser sör, illetve a Sztolicsnaja vodka amerikai forgalmazója az ellen, hogy a Kényszerleszállás című filmben Denzel Washington az ő termékeiket fogyasztja.

Tiltakozik a Budweiser sör, illetve a Sztolicsnaja vodka amerikai forgalmazója az ellen, hogy a Kényszerleszállás című filmben Denzel Washington az ő termékeiket fogyasztja. A kétszeres Oscar-díjas sztár alkoholista pilótát játszik, aki szenvedélybetegsége ellenére - vagy éppen azért - megment a biztos pusztulástól egy utasszállító gépet. Washington karaktere végig iszik a cselekmény során, ami ellenkezik az italok forgalmazóinak politikájával, amely mértékletes fogyasztásra buzdítja a vásárlókat. A két italforgalmazó ezért arra kéri a Paramount stúdiót, hogy takarják vagy kockázzák ki a márkajelzéseket a filmben, továbbá annak DVD- és egyéb változatain is. Választ egyelőre nem kaptak, ami nem véletlen.

Egy médiajogász szerint az italforgalmazóknak a dolgot nem érdemes perre vinni, mert a bíróság nem adna nekik igazat: egy reális történetet elmesélő filmben nem lenne életszerű, ha a hős nem létező márkájú alkohollal inná magát mattrészegre. Így a Budweiser és a Sztolicsnaja alighanem továbbra is fontos szereplője marad a filmnek, a forgalmazók meg így jártak.

A Robert Zemeckis rendezte Kényszerleszállás egyébként nagy siker az észak-amerikai mozikban, és a kritikusok is rajonganak érte. A múlt héten bemutatott film 27 millió dolláros bevételnél tart.

(Flight - hazai bemutató: 2013. január 24.)


süti beállítások módosítása