látogató számláló

Pi állatai

A Pi élete sok szempontból különleges és látványos film. De talán az a legfeltűnőbb benne, hogy sok ezer statiszta szerepel benne – akik nem élnek.

A Pi élete (12) (Life of Pi, hazai bemutató: december 20.) sok szempontból különleges és látványos film. De talán az a legfeltűnőbb benne, hogy sok ezer statiszta szerepel benne – akik nem élnek. A héten Erik-Jan De Boer, a film speciális effektusainak megtervezője beszélgetett a Los Angeles-i Landmark Theatre-ben szervezett közönségtalálkozó vendégeivel, és leltárt is készített. A Pi élete-ben 40 000 repülő hal meg egy úszó szigetet megtöltő 60 000 manguszta is szerepel – és mindegyik digitális. A digitális részleg munkatársai az Animel Planet sorozatait tanulmányozták, azután a pixelekre bízták magukat. A halakkal kicsit más volt a helyzet: a forgatáshoz épített 70x30 méteres medence közepén mozgatott mentőcsónak – melyben az óceánon magára maradt főszereplő jeleneteit filmezték – körül a vízben néhány gumiruhás asszisztens állt, akik a „repülő halak támadása” jelenet során teljes erőből gumihalakat vágtak a főszereplőhöz – ezt egészítették ki halak tömegével a komputergrafikusok.

– Tudjuk, hogy a valóságban általában legfeljebb ezer repülő hal úszik együtt: a mi dolgunk, hogy valószerűek legyünk, de kicsit izgalmasabbak a valóságnál – mondta erről a film digitális guruja, aki azt is elárulta: A film 290 képe számára 580 állatot animáltak. A Pi élete egyik főszereplője, a Richard Parker nevű tigris pedig körülbelül 15%-ban valóságos, 85%-ban trükk: természetesen a reálisnál is valódibb 3D-ben.


süti beállítások módosítása