látogató számláló

Fogadjunk Spielbergre!

A Brit Filmakadémia szavazói szerint az idei év legnagyob filmje a Lincoln. Tegnapelőtt közzé tették a rangos BAFTA-díjak jelöltjeinek a listáját, és ezek közül a legtöbbet Steven Spielberg izgalmas történelmi filmje kapta: összesen 10 kategóriában számíthat az elismerésre.

A Brit Filmakadémia szavazói szerint az idei év legnagyob filmje a Lincoln (12) (Lincoln, hazai bemutató: január 31.). Tegnapelőtt közzé tették a rangos BAFTA-díjak jelöltjeinek a listáját, és ezek közül a legtöbbet Steven Spielberg izgalmas történelmi filmje kapta: összesen 10 kategóriában számíthat az elismerésre – szorosan a nyomában a Pi élete (12) (Life of Pi, már a mozikban) követekezik: ez a film 9 kategóriában vált díjesélyessé.

Ám Steven Spielberg, a Lincoln rendezője talán nem is ennek, hanem egy máshonnan, sokkal kevésbé elegáns helyről érkező hírnek örült a legjobban a héten. A fogadóirodák ugyanis legalább olyan pontosan jósolnak, mint a Brit Filmakadémia, és nálunk is Spielberg a befutó. A bukmékerek pedig 27:10-hez fogadják, hogy idén ő veszi át a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat. Ez az eredmény azért is izgalmas, mert jelentős változást mutat az egy hónappal ezelőtti lehetőségekhez képest. Akkor Spielbergre még csak 4:1 arányban lehetett tenni. Úgy látszik, az elmúlt hónap eseményei, számos díja és jelölése jelentősen megváltoztatta a fogadóirodák közönségének véleményét – mostanra egyértelmű a kép. A Lincoln rendezőjének hamarosan szüksége lesz a legszebb szmokingjára.


süti beállítások módosítása