látogató számláló

45 film, amiről talán nem tudtad, hogy a Disney-nek köszönhető

Talán meglepő lehet, de az alábbiakban megemlített filmek a Disney produkciói. No persze ez nem azt jelenti, hogy a jól ismert kastélyos intróval indulnak: többségük főcíme előtt a Touchstone Pictures, a Hollywood Pictures vagy a Miramax logóját láthatjuk. 45_disney_film.png


Predator - A ragadozó (The Predator) - 2. magyar előzetes

Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy evolúcióbiológus állhat az emberiség pusztulásának útjába.

Hazai bemutató: 2018. szeptember 13.


Kritika: Haverok harca (Tag)

Unalmas. De komolyan.

Ahogy a film plakátján is olvasható, a Haverok harca igaz történeten alapszik. A sztori alapja az, hogy van négy jó haver, akik gyerekkoruk óta fogócskáznak. Ugyan az élet előrehaladtával más-más városokba költöztek, távol egymástól, mégis minden év májusában egy hónapig tartó fogócskázásba kezdenek. A játéknak nincsenek győztesei, csak egyetlen egy vesztese: akit május 31-én utoljára fognak meg, az év maradék részét szégyenben kell leélnie.
Ez a történet a Wall Street Journal újságíróját is megihlette, és le is hozott belőle egy cikket. Ami még rendben is van, hiszen végül is egy tanulságos kis sztori az örökké tartó barátságról. De vajon volt-e ebben a történetben annyi lehetőség, hogy filmet kellett belőle csinálni? A végeredményt látva én azt mondom, hogy nem. 

haverokharca_620.png


Játék: nyerj páros belépőt a "Felhőkarcoló" című film premier előtti vetítésére!

Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, és amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, őt kiáltják ki felelősnek.

Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőképp megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.

A Felhőkarcoló című filmet most 5 szerencsés ember (partnerével együtt) premier előtt megtekintheti a UIP-Duna Film jóvoltából. Részletek a folytatásban.

felhokarcolo_jatek.png


Kritika: A hihetetlen család 2. (Incredibles 2)

A Parr család visszatért és továbbra is hihetetlenek.

Az idei szuperhősmozi felhozatalból A hihetetlen család második részét vártam a legjobban. 14 évvel ezelőtt az első rész kilóra megvett, így tűkön ülve vártam a Parr család újabb kalandját. Igaz, ahogy egyre több információ látott napvilágot a folytatással kapcsolatban, azért voltak kételyeim, amik ugyan a várakozásomat nem ásták alá, de azért elgondolkodtattak, hogy ez tényleg kell-e.

incredibles2_620.png


Felhőkarcoló (Skyscraper) - a magyar hangok

Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek.

Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.


Mission: Impossible - Utóhatás (Mission: Impossible - Fallout) - a magyar hangok

A legjobb szándékok is visszaüthetnek később...

A nagysikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) néhány ismerős szövetségessel (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után...

Henry Cavill, Angela Bassett és Vanessa Kirby is csatlakoztak a szereplőgárdához, a rendezés pedig újfent Christopher McQuarrie érdeme. 


Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (Mamma Mia! Here We Go Again) - a magyar hangok

Készülj, mert újra vár az ének, a tánc, a nevetés és a szerelem!

Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, bébi, nyomd!, Downton Abbey).

A filmet a Keleti nyugalom – Marigold Hotel írója, Ol Parker írja és rendezi Catherine Johnson, Richard Curtis és Parker történetéből. A dalok szerzői újfent Benny Anderson és Björn Ulvaeus.


Haverok harca (Tag) - a magyar hangok

Öt jó barát minden évben egy hónapot szán közös, vad játékukra, amelyet elsős koruk óta űznek. Csak hogy őrizzék megboldogult ifjúkoruk emlékét, ilyenkor mindent kockára tesznek: vásárra viszik a bőrüket, felfüggesztik más irányú kapcsolataikat, elfelejtik, hogy alkalmazottak, undok és rigolyás főnökeik, munkatársaik vannak, de még a szerelmükről is megfeledkeznek, csak hogy időnként felüvölthessenek: – Megvagy!

Idén azonban minden kissé másképp alakul. A közös játék hagyományos hónapja véletlenül egybeesik egyikük házasságának dátumával, s az illető azonnal célponttá is válik. Csak ezt ő is tudja, s készen áll a fogadásukra, mindenre…

A New Line Cinema vígjátéka megtörtént eseten alapul. Bár közben sokat nevetünk a történet végül is arról szól, hová fajulhat az utolsó emberig tartó, véresen komoly harc, vagyis a játék.


A hihetetlen család 2. (Incredibles 2) - a magyar hangok

Mindenki kedvenc szuperhős-családja visszatér A hihetetlen család 2.-ben. Ezúttal Helen kerül középpontba, így Bobra hárul a feladat, hogy Illanával és Vill-lel megoldja otthon a hétköznapi élet kihívásait.

Nehéz változás ez mindannyiuk számára, amit nem könnyít meg az sem, hogy senki nem tudja még mindig, milyen erő is lakozik Furiban. Amikor egy új gonosztevő elméjéből kipattan egy briliáns és veszedelmes terv, a családnak – és Fridzsimennek – ismét egy csapatként kell dolgoznia – ám az sem olyan egyszerű, ha mind hihetetlen figurák!

A két Oscar-díjat nyert A hihetetlen család folytatását újfent Brad Bird rendezte. A Pixar kereken huszadik egész estés filmje 2018 nyarán kerül a mozikba.

Kritikánk a filmről itt olvasható.


süti beállítások módosítása