látogató számláló

InterCom hírek (2011. március 17.)

Ezen a héten: Michelle Rodriguez meghódítása; Rio után Madrid; Kiből lesz a Piroska?; Timberlake sok nője; Top 10 országos (2010. március 10-16.)

Michelle Rodriguez meghódítása

Michelle Rodriguez különleges színésznő. Az elmúlt 10 évben egyre ismertebbé és népszerűbbé vált, és egyre nagyobb filmekben kapott fontos szerepet. Többnyire harcias, kemény nőket játszik – az Avatar-ban a hadsereg pilótáját, legújabb filmjében, A Föld inváziója – Csata: Los Angeles-ben (World Invasion – Battle: Los Angeles, hazai bemutató: március 17.) a Földünkre támadó ufók ellen harcoló katonát alakít. De a 33 éves színésznő, nemcsak szép és erős, hanem okos is: hamarosan forgatókönyv-íróként is bemutatkozik, sőt, ami még ennél is több: egészen pontosan tudja, hogy mi teszi őt sztárrá.

– Az utóbbi időben egyre több az őrült rajongóm – nyilatkozta nemrégiben. – És az őrült rajongót nem szabad cserben hagyni: meg kell adni neki, amire vágyik. Úgyhogy, amikor először felkértek A Föld inváziója - Csata: Los Angeles szerepére, először nem a saját figurámról kérdeztem a rendezőt, hanem arról, mekkorák lesznek a ránk támadó ufók, hogy néznek majd ki. Ő erre megmutatott egy kisfilmet, amit Aaron Eckhart-tal, a film főszereplőjével kettesben magánerőből készített: ezt mutatta meg a stúdiónak is, ennek alapján bízták meg a rendezéssel. És azonnal meggyőzött. Megértettem, hogy kemény, harcos film lesz, és nagy csata – pont az, amit a Rodriguez-rajongók elvárnak tőlem.

Rio után Madrid

Amikor már mindenki azt hitte, hogy a Jégkorszak első három részének sikerét nem lehet fokozni, a csöppet sem fagyos vígjáték alkotói egy melegebb folytatásra szánták el magukat. Új filmjük, a Rio 3D (Rio, hazai bemutató: április 21.) sok mindenben ellenkezője a már bevált receptnek. Az új produkcióban hideg helyett ragyogó napfény, ősállatok helyett kortársak a főszereplők. A Rio ugyanis Rio de Janeiróban játszódik, ahova turistaként érkezik egy elkényeztetett házipapagáj.

A szambaritmussal kísért animációs vígjáték az előzetes felmérések szerint minden idők egyik legsikeresebb CGI-filmjévé válhat, de az alkotók nem fészkelnek sokáig a babérjaikon. A héten nyilvánosságra hozták, hogy miről fog szólni a következő filmjük.

A Ferdinand egy a harmincas években kiadott amerikai mesekönyv alapján készül, hőse egy békeszerető bika, aki a viadalok helyett inkább kirándulni járna. A kötet egyedül az USA-ban több mint 4 millió példányban talált már gazdára, és eddig 36 országban adták ki.

Az új film helyszíne legközelebb Madrid lesz, a főhős pedig egy kérődző, aki nagy és erős ugyan, de inkább a gyengékkel tartana. Ám előbb még vár ránk a kétbalszárnyas kék ara papagáj, akit szárnyaik alá vesznek a riói vagányok: csupa vicces jómadár.

Kiből lesz a Piroska?

A gyerekkori hatásoknál nincs fontosabb. Chaterine Hardwicke, A lány és a farkas (Red Riding Hood, hazai bemutató: április 28.) című új fantasy/thriller rendezője például kislánykorában minden farsangon Piroskának öltözött.

– Anyám varrt nekem piros, csuklyás köpönyeget, és kétszer is nyertem vele a jelmezversenyen – nyilatkozta nemrég a rendezőnő, aki az Alkonyat-sorozat első részével már bebizonyította, hogy könnyedén teremt misztikus hangulatot. – És mert alapvetően éretlen maradtam, még ma is pontosan fel tudom idézni azt az izgalmat, amit mindannyiszor átéltem, amikor anyám felolvasta nekem a mesét. Féltem és újra félni akartam: ezt az érzést szeretném a nézőben is felidézni.

Az biztos, hogy a film főhősnőjénél, Amanda Seyfried-nél már sikert aratott.

– Catherine úgy instruált a felvételek előtt, hogy folyton csupa lúdbőr voltam – mondta a színésznő. – Még szerencse, hogy az anyukám és a kutyám majdnem végig velem volt a forgatáson. Különben aludni sem tudtam volna: minden rendezői instrukció felért egy rémtörténettel.

Timberlake sok nője

Justin Timberlake nem szűkölködik szép társnőkben: augusztusban Cameron Diaz oldalán láthatjuk a Rossz tanár (Bad Teacher, várható hazai bemutató: augusztus) című meglehetősen szabad szájú vígjátékban, és nem sokkal utána a Barátság extrákkal (Friends with Benefits, várható hazai bemutató: szeptember) című szerelemmel és erotikával teli komédiában játszik Mila Kunis-szal és Emma Stone-nal.

A filmekben persze végül mindenki párjára talál. Az életben azonban Timberlake még inkább a kereső fázisban lehet: alig egy hete tették közzé, hogy a szívtipró szakított a világ egyik legszebb nőjével, Jessica Biel-lel. A világsajtónak számos tippje volt arra, hogy ki lehetett a kapcsolatot tönkretevő harmadik, a legvalószínűbb azonban Mila Kunis. A gyanú azzal terelődött az ukrán származású színésznőre, hogy Timberlake első közlendője ez volt a kíváncsi újságíróknak: Mila nem tehet semmiről.

Timberlake és Kunis közös vígjátéka arról szól, hogy két jó barát kipróbálja, milyen az, ha érzelmek nélkül szexelnek – és közben megpróbálnak barátok maradni. Nem sokkal a Barátság extrákkal forgatása után másképp hangoznak a nőcsábász Justin Timberlake szavai:

– Mila és én barátok vagyunk. Nagyon élveztük a közös forgatást, és a sok ágyjelenet filmezése is közel hozott minket egymáshoz. De a haverságnál több nincs köztünk.

A Barátság extrákkal is bizonyítja, hogy nem is kell több…

Top 10 Országos (2010. március 10-16.)

*Csak a budapesti eredmények állnak rendelkezésre, az országos eredmény becsült adat


süti beállítások módosítása