látogató számláló

Gus Van Sant újra Cannes-ban

Gus Van Sant különleges, egyéni világú rendező, aki ugyan kiigazodik a nagy költségvetésű mainstream filmek világában, de igazából a független művészmozikban érzi jól magát.

Gus Van Sant különleges, egyéni világú rendező, aki ugyan kiigazodik a nagy költségvetésű mainstream filmek világában, de igazából a független művészmozikban érzi jól magát. Kétszer jelölték rendezői Oscarra (a Good Will Hunting-ért és a Milk-ért), az Elefánt-ért pedig átvehette a Cannes-i Filmfesztivál aranypálmáját. És most újra csomagolhat, hogy Dél-Franciaországba utazzon: májusban a világ legrangosabb filmfesztiválja az ő új rendezésével nyitja meg az Un Certain Regard (egy különös tekintet) szekcióját, amelyet a legizgalmasabb kísérleti filmeknek tartanak fel.

Az új film, A nyugtalanság kora (Restless) főszereplője a Csodországban vándorló Alice-ként ismertté vált Mia Wasikowska, aki a szerep kedvérét megvált legfeltűnőbb ismertetőjegyétől, vörösesszőke hajzuhatagától, hogy eljátszhasson egy beteg kamaszlányt, aki beleszeret egy különc srácba.

A film premierje május 12-én lesz a Fesztiválpalotában, és a közönség soraiban ott ül majd Emir Kusturica, a kategória zsűrijének elnöke is.


süti beállítások módosítása