látogató számláló

A tetovált és a festett

A színészt nem pótolják a komputerek: annak, aki a kamera elé áll, néha nagyon sokat kell vállalnia. Főleg, ha David Fincher rendezi...

A színészt nem pótolják a komputerek: annak, aki a kamera elé áll, néha nagyon sokat kell vállalnia. Főleg, ha David Fincher rendezi. A lélek sötét bugyraiba szívesen alászálló filmes (többek közt a Hetedik és a Harcosok klubja alkotója) A tetovált lány (Girl with the Dragon Tattoo, hazai bemutató: 2012. január) női főszereplőjétől, Rooney Mara-tól elvárta, hogy amikor a film főhősévé, a csontsovány, zavaros életű, biszexuális komputerhackerré alakul, minden legyen rajta valódi.

Így a 25 éves színésznő egyetlen, meglehetősen intenzív nap alatt levágatta hosszú barna haját, a tépett, össze-vissza frizurát feketére festette, kiszőkíttette a szemöldökét és piercinget rakatott az ajkába, a szemöldökébe, a fülébe, az orrába és a mellbimbójába.

A rendező meg van róla győződve, hogy a figura őrült, tépett, csupa fekete öltözéke divatot fog csinálni: női főszereplőjét egyszerre akarja zavarba ejtőnek és szánandónak, ijesztőnek és oltalmazásra szorulónak mutatni.

Bár a filmesek megőrzik a világsikerű (eddig több mint 50 millió példányban) eladott könyv lényegét, néhány ponton változtatnak a figurákon és a történeten is. A női főszereplő agresszívabb, a Daniel Craig játszotta férfi – a nyomozni kezdő újságíró – szelídebb lesz. És a befejezés egy egészen új csavart tartogat…


süti beállítások módosítása