látogató számláló

Kritika: Hullaadás (Thanksgiving)

Terülj, terülj asztalkám!

Eli Roth filmofgráfiájáról sokat elárul, hogy az IMDb szerint a legjobb filmje egy 2021-es dokumentumfilm, a Fin. Roth több műfajban is kipróbálta magát, de egyikben sem alkotott megkerülhetetlent. Én legutoljára a 2018-ban bemutatott Bosszúvágy remake-jét láttam tőle, ami nem volt egy rossz film, viszont maradandó sem. Mondjuk ehhez az is hozzájárult, hogy szegény Bruce Willis ekkorra már teljes mértékben elvesztette a színészek egyik legfontosabb eszközét, a mimikát. A Hullaadásról azt is érdemes tudni, hogy a film ötlete már több mint 15 éve megszületett, ugyanis a 2007-es Grindhouse - Halálbiztos előtt már látható volt fiktív előzetesként, ugyanúgy, mint a Machete. 


Dűne - Második rész (Dune: Part Two) - 3. trailer

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást.
A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Chanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét.
Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.

A 6 Oscar-díjjal jutalmazott Dűne második része mindenben túlszárnyalja az elsőt: még nagyobb, még látványosabb különleges alkotás: fantasztikus, nemzetközi szereplőgárdát sorakoztat fel, és valószínűleg minden idők egyik legnagyobb, legizgalmasabb sci-fi sagája.

A korábbi előzetesek magyar változata itt és itt tekinthető meg. Tervezett hazai bemutató: 2024. február 29. dune_part_two_maxresdefault_3.png


A győztes gól (Next Goal Wins) - a magyar hangok

Az Oscar®-díjas Taika Waititi (Jojo nyuszi, Thor: Ragnarök) rendezésében készült A GYŐZTES GÓL Amerikai Szamoa futballcsapatát követi nyomon, miután 31:0-ra brutális vereséget szenvednek egy 2001-es FIFA mérkőzésen. Mivel ismét közelednek a világbajnokság selejtező mérkőzései, felbérelik a szebb napokat látott, renegát edzőt, Thomas Rongent, aki reményeik szerint változtat a világ legrosszabb focicsapatának sorsán.


Wonka - a magyar hangok

Willy Wonka (Timothée Chalamet) igazi legenda. De még a legendák is voltak fiatalok.
Csak egészen másképpen, mint bármelyik másik ember.
Végre lehull a lepel a csokik mágusa, az édességek géniusza, a legkülönlegesebb, legízesebb, legfurább csokigyáros, Willy Wonka életének nagy titkáról: arról, hogy ő is volt gyerek. Aztán fiatalember. Bejárta a világot, út közben egy egész kicsit meglopott egy társai közt igen nyúlánknak számító umpa-lumpát (Hugh Grant), őrült csokikat talált fel, és még őrültebb álmokat hajkurászott: arra vágyott, hogy a világjárás véget érjen, ő letelepedjen, és megnyithassa bűvös-bájos-ízes-mágikus csokiboltját.
De a szülővárosában sajnos már működik egy csokigyáros trió, amely a legkeserűbb módszerektől sem riad vissza, ha a csokibirodalmát kell megvédenie.
Wonka azonban a bajban, a rabságban vagy akár egy gőzmosodában is megőrzi ötletekből kifogyhatatlan jó kedvét, és készen áll rá, hogy bebizonyítsa: a legjobb dolgok az életben egy nagy álommal kezdődnek, és annak, aki elég szerencsés hozzá, hogy Willy Wonka közelében éljen, azzal bármi megtörténhet. Minimum.
Varázslat és zene, őrült kavarodás és nagy érzelmek, fantasztikus humor és szívmelengető móka – ez árad Wonkából és a róla szóló filmből.

A Paddington-filmek rendezője és a Harry Potter-filmek producere összefogott, hogy nagyszerű színészek (Timothée Chalamet, Hugh Grant, Rowan Atkinson és még sokan mások) segítségével keltse színes/ízes új életre minden idők egyik legcsavarosabb agyú írója, Roald Dahl talán legismertebb hősét!


süti beállítások módosítása