látogató számláló

Gladiátor II (Gladiator II) - magyar előzetes + plakát

Tervezett hazai bemutató: 2024. november 14. gladiator_2_720.png


Amerika Kapitány: Szép új világ (Captain America: Brave New World) - teaser trailer + plakát

Tervezett hazai bemutató: 2025. február 13. captain_america_4_maxresdefault.png


Gladiátor II (Gladiator II) - trailer + plakátok

Tervezett hazai bemutató: 2024. november 14. gladiator_2_maxresdefault.png


F1 - teaser trailer + plakát

Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick, Feledés, Tron: Örökség) Brad Pitt főszereplésével készült, Magyarországon is forgatott filmje hamarosan a mozikban. f1_maxresdefault.png

Tervezett bemutató (USA): 2025. június 27. 


Kritika: Gru 4 (Despicable Me 4)

Érdemes volt folytatni?

Az Illumination aranytojást tojó tyúkja, a Gru-franchise legújabb felvonása megérkezett a hazai mozikba. Nem lehet a stúdión számonkérni, hogy nem tudja elengedni Grut és a Minyonokat, hiszen továbbra is osztatlan sikernek örvendenek. A negyedik rész pedig nagy valószínűséggel az idei nyár egyik legtöbb bevételét hozó alkotása lesz. De a legnagyobb kérdés az új rész kapcsán, hogy van-e még szufla a franchise-ban.


Horizont: Egy amerikai eposz (Horizon: An American Saga - Chapter 1) - a magyar hangok

Íme, a régi vadnyugat, ahogy mindenki imádja! A Horizont: Egy amerikai eposz az amerikai polgárháború korában játszódik. Egy tizenötéves időszakot ölel fel az 1860-as években, a háború előtti és utáni időszak megidézésével. A nagyszabású film érzelmes utazásra invitál, amelyben a néző a családok, a barátok és az ellenségek szemszögén keresztül tapasztalhatja meg, milyen volt Amerika hőskora. 

A Horizont: Egy amerikai eposz az egyik legnagyszabásúbb western, ami az elmúlt évtizedekben készült. A film Kevin Costner szerelemprojektje, aki 30 éve szerette volna elkészíteni a nagybetűs vadnyugati filmet. A Yellowstone-sorozat hihetetlen sikerei hatására, saját pénzét is kockáztatva valósította meg legnagyobb álmát a nagyszabású, epikus történelmi film elkészítésével. Korábban Costner rendezte a 7 Oscar-díjjal kitüntetett Farkasokkal táncolót (és játszotta a főszerepet benne), amelyért két Oscar-díjat is kiérdemelt (legjobb film, legjobb rendezés). A művész később olyan kasszasikerekben működött közre, mint a Több, mint testőr, és a Robin Hood, a tolvajok fejedelme. A Horizont: Egy amerikai eposz Costner első rendezése a 2003-as Fegyvertársak óta. A filmben igazi sztárparádé látható.


Ördögűzés (The Exorcism) - a magyar hangok

Egy rendezetlen életű színész egyre aggasztóbb állapotokba süllyed egy horrorfilm forgatása közben. Elhidegült lányát kétségek gyötrik, hogy apján ismét korábbi függőségei uralkodtak el, vagy valami egészen más megy végbe benne...


Kritika: Motorosok (The Bikeriders)

Ízirájder, öcsém!

Jeff Nichols forgatókönyvíró-rendező egy tehetséges független filmes, viszont új alkotásának méltatlanul hányattatott sorsa volt. Ám a Focus Features és a Universal megvásárolta a forgalmazás jogait, így a magyar mozikba is beroboghatott Johnny (Tom Hardy) és bandája. 
A film története Danny Lyon fotóriporter 1968-ban megjelent The Bikeriders című könyvét és annak elkészültét dolgozza fel. Igazából aki látta a Szelíd motorosok c. filmet, vagy a Marlon Brando főszereplésével készült A vad c. alkotást, az tulajdonképpen látta az összes motoros filmet. És ezzel Nichols is tisztában volt, ezért a filmjének a narratívája interjúkon ível át. 


Alien: Romulus - 2. magyar előzetes

Miközben egy elhagyatott űrállomás rejtett zugait kutatják, fiatal űrkolonizálók egy csoportja az univerzum legfélelmetesebb életformájával találja szemben magát.

Ridley Scott producer, A nyolcadik utas: a halál, a Prometheus és az Alien: Covenant direktora, valamint Fede Alvarez rendező (Vaksötét) hátborzongató moziélményt kínál a lankadatlan népszerűségű Alien-sorozat legújabb fejezetével, ami visszatér az idén születésének 45. évfordulóját ünneplő franchise gyökereihez. 

Tervezett hazai bemutató: 2024. augusztus 15. alien_romulus_720_2.png


Gru 4 (Despicable Me 4) - a magyar hangok

Hét év szünet után a sorozat legújabb filmjében a világ kedvenc szupergonoszból lett Anti Gonosz Liga ügynöke visszatér egy izgalmas, merész, minyonoktól hemzsegő kavalkádban, a GRU 4-ben.

A világviszonylatban csaknem egymilliárd dollárt hozó 2022-es Minyonok: Gru színre lép után a mozitörténelem legjövedelmezőbb animációs sorozata új fejezettel jelentkezik, melyben Gru, Lucy és a lányok – Margo, Edith és Agnes – mellett egy új családtagot üdvözölhetünk, ifjabb Grút, akinek feltett szándéka, hogy az apját szekírozza.

És ha ez nem lenne elég, Gru új ellenségekkel kerül szembe, Maxime Le Mallal, és femme fatale barátnőjével, Valentinával, és a család újból menekülni kényszerül…


Beetlejuice Beetlejuice - magyar előzetes

Beetlejuice visszatér!
A családban tragédia történik, és Deetzék három generációja hazautazik a rég maguk mögött hagyott Winter River-i házukba. Lydia (Winona Ryder) az eltelt hosszú évek alatt sem tudott megszabadulni a kísértetiesen dilis Beetlejuice (Michael Keaton) emlékétől: ezért esik pánikba, amikor kezelhetetlen kamaszlánya (Jenna Ortega) talál a padláson egy titokzatos makettet, amely a kisvárost ábrázolja, de átjáró nyílik belőle a túlvilágba, és véletlenül meg is nyitja.
Hamarosan kiderül, hogy mindkét világban szörnyű bajok fenyegetnek.
Ezután már csak annyi kell, hogy valaki véletlenül háromszor egymás után kimondja Beetlejuice nevét, és előlép az árnyak közül a játékos gonoszkodásra mindig kész, szédült démon, hogy bebizonyítsa: nincs olyan káosz, amit ne lehetne tovább növelni.

Az Oscar-díjra jelölt, kivételes és mindig egyedi Tim Burton (Alice csodaországban, Wednesday, Charlie és a csokigyár, Ed Wood) valamint az Oscar-díjra jelölt Michael Keaton újra összefogott, hogy új életre hívják közös kultfilmjüket, a különleges, látványos, és velejéig furcsa Beetlejuice-t – és túlvilági komédiájuk megalkotásába bevonták Jenna Ortegát, a Wednesday főszereplőjét, valamint két íróját is!

Tervezett hazai bemutató: 2024. szeptember 5. beetlejuice_2_720.png


Hang nélkül: Első nap (A Quiet Place: Day One) - a magyar hangok

A nap, amelyen a világ elhallgatott.


Agymanók 2. (Inside Out 2) - a magyar hangok

A Disney és a Pixar új filmjében visszatérünk Riley fejébe, aki immáron tinédzser! A Főhadiszállás egy napon komoly átalakításokon esik át, hogy helyet kaphasson benne valami egészen váratlan: új érzelmek! Derűben, Bánatban, Haragban, Majréban és Undorban, akik így együtt már jó ideje navigálnak sikerrel, vegyes érzések kezdenek kavarogni, amikor felbukkan Feszkó. Ráadásul úgy tűnik, nem egyedül van.

A 2015-ös, Oscar®-díjas világsiker folytatása 2024. június 13-tól a mozikban!


Játék: nyerj páros belépőt a "Motorosok" c. film premier előtti vetítésére!

Voltak már szelídek, voltak már kemények, voltak már vadak. Ezúttal simán: MOTOROSOK.

Ezek a motorosok a 60-as években alapítják meg klubjukat „Vandálok” néven az amerikai Középnyugaton, Marlon Brando A vad című filmjének hatására. A klub kezdetben a chicagói kívülállók menedéke, ám Johnny (Tom Hardy) vezetésével egyre kiszámíthatatlanabbá válik, és fokozatosan mélyebbre csúszik a bűnözés világába, veszélybe sodorva ezzel a motorosok eredeti életmódját. A fiatal Bennyben (Austin Butler) lassan kételyek ébrednek a bandában betöltött szerepével kapcsolatban…

A Motorosok című filmet most 5 szerencsés ember – partnerével együtt – premier előtt megtekintheti a UIP-Duna Film jóvoltából. Részletek a folytatásban.


Kritika: Bad Boys - Mindent vagy többet (Bad Boys: Ride or Die)

Még mindig rosszfiúk.

A Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk nagyon szerencsés időszakban érkezett, ugyanis sikerült a COVID előtt becsúsznia a mozikba, aminek köszönhetően világszinten 419,1 millió dollárt zsebelt be, ami valljuk be, nem kis teljesítmény, s a 90 milliós költségvetést jóval meghaladta. A stúdió tenyere ugyanúgy viszkethetett, mint Will Smith-é azon a bizonyos díjátadón... A realitás talaján maradva: ugyan a kritikusok nem voltak elájulva a harmadik résztől, viszont sok nézőhöz el tudott jutni. Természetesen én is láttam a Mindörökké rosszfiúkat és valamilyen szinten szórakoztató volt, de azért hiányzott belőle – nem gondoltam, hogy ezt valaha is leírom – Michael Bay keze munkája. Viszont ne is rágódjunk a múlton, ugyanis a rosszfiúk negyedszerre is visszatértek. De vajon megérte nekik?


A figyelők (The Watchers) - a magyar hangok

Te nem látod őket. Ők viszont mindent látnak.
Mina (Dakota Fanning) valahol Írország nyugati részén eltéved egy hatalmas, alig feltérképezett erdőben. Az autója elromlik, nem tudja, hol van. Kis szerencse a sok balszerencse közt: talál egy vasbeton bunkert, ahol átmenetileg meghúzhatja magát.
Szerencse? Élete leglidércesebb napjainak kezdete.
Mert becsapódik mögötte a vasajtó.
És nincs kijárat. Csak három ismeretlen, akik szintén benn ragadtak ebben a furcsa épületben. És egy hatalmas, tükrös ablak – olyan, mintha egy óriási kirakatba kerültek volna.
Mert vannak valakik az ablak túloldalán, akik őket figyelik és tanulmányozzák. Nincs hova bújniuk, kíváncsi, titokzatos szemek kísérik minden mozdulatukat. És akik ennyire kíváncsiak rájuk, azok már soha többé nem akarják szabadon engedni a foglyaikat.

Nem véletlen, hogy ez a történet ilyen kísérteties, hátborzongató és ilyen ötletes: M. Night Shyamalan, a Hatodik érzék, A sebezhetetlen, a Jelek, a Széttörve és még számos különlegesen izgalmas film alkotójának vezetésével készült, és ezúttal is megismétlődik a csoda: a film tele van titokkal, és meghökkentően lidérces.


Bad Boys - Mindent vagy többet (Bad Boys: Ride or Die) - a magyar hangok

Jerry Bruckheimer producer legendás akcióvígjátékok sorát készítette (A Karib-tenger kalózai, A nemzet aranya, A Sólyom végveszélyben, Armageddon és még sok mást), de a legnagyobb találmánya valószínűleg a Will Smith és Martin Lawrence párosával kitalált Bad Boys, ami az elképesztően látványos, őrült akcióival és még őrültebb poénjaival írta bele magát a filmtörténetbe. Hosszú várakozás után újra megbizonyosodhatunk róla: a Rosszfiúk egyre jobbak!


Garfield (The Garfield Movie) - a magyar hangok

Ő a világ leghíresebb macskája. És talán a legkövérebb is. Lusta, lassú, imádja a lasagnát és utálja a hétfőt. De Garfield, a narancssárga macska békés élete most fenekestől felfordul.
Mert színre lép egy rég nem látott rokon: az apja. Sok mindenben hasonlítanak: szeretik a hasukat, és utálják a fürdővizet. Csakhogy Vic utcai macska, kalandvágyó, vagány figura, Garfieldtól pedig semmi sem áll távolabb, mint a kalandvágy.
Mégis úgy alakul, hogy ő és hű társa, a macska legjobb barátja, Ubul kénytelenek kalandos vándorútra indulni. Igen, és ez egy olyan kaland lesz, ahol néha gyalogolni, esetleg futni kell, ráadásul nem készíti egy gondos gazda naponta négyszer-ötször a tálba a következő kiadós étkezést.

Garfield most is nagyon vicces és nagyon garfieldes. Az új nagy kaland gyereknek és felnőtteknek is egyformán mókás, poénos és játékos animációs film!


Kritika: Képzeletbeli barátok (IF)

Hátrahagyottak.

A Képzeletbeli barátokat akarva-akaratlanul is, de a Cartoon Nerworkön futó Fosterék háza képzeletbeli barátoknak című rajzfilmsorozathoz szerettem volna hasonlítani. Csak aztán megnéztem a filmet, és egyértelművé vált, hogy az összehasonlítás csupán a képzeletbeli barátok tekintettében indokolt.


Kritika: Furiosa - Történet a Mad Maxből (Furiosa: A Mad Max Saga)

A Pusztaságért vívott háború.

Jelen írásom talán túlzottan is személyes hangvételű lesz, viszont csak így tudom átadni azt az érzelmi kavalkádot, amit a Furiosa: Történet a Mad Maxből okozott. Kezdeném azzal, hogy kevés olyan mozis élményem van, ami olyan katartikus volt, mint a 2015-ben bemutatott Mad Max-film. A harag útja számomra igen magasra tette azt a bizonyos lécet. A varázsa az egyszerűségében, a puritán történetben rejlik: a hősök el akarnak jutni A-ból B pontba, majd B pontból visszafordulnak, hogy A-ba menjek. Tudom, hogy ez egy leegyszerűsített történetváz, viszont pont ez a lényeg. A harag útja nem akart semmi mást, mint szórakoztatni a nézőt, mindezt úgy, hogy olyan akcióorgiát nyújtott a látóidegenek, hogy az egyenesen bele is égett az ember retinájába. 


Motorosok (The Bikeriders) - a magyar hangok

Voltak már szelídek, voltak már kemények, voltak már vadak. Ezúttal simán: MOTOROSOK.

Ezek a motorosok a 60-as években alapítják meg klubjukat „Vandálok” néven az amerikai Középnyugaton, Marlon Brando A vad című filmjének hatására. A klub kezdetben a chicagói kívülállók menedéke, ám Johnny (Tom Hardy) vezetésével egyre kiszámíthatatlanabbá válik, és fokozatosan mélyebbre csúszik a bűnözés világába, veszélybe sodorva ezzel a motorosok eredeti életmódját. A fiatal Bennyben (Austin Butler) lassan kételyek ébrednek a bandában betöltött szerepével kapcsolatban…


Beetlejuice Beetlejuice - trailer + plakátok

Tim Burton sok évnyi próbálkozás után, immáron 36 év múltán végre bemutatja egyik klasszikusának folytatását, melynek címszerepében természetesen ismét Michael Keaton látható, valamint visszatér Winona Ryder és Catherine O'Hara is. Az új szereplők között pedig ott lesz Jenna Ortega, Willem Dafoe, Justin Theroux és Monica Belluccibeetlejuice_2_maxresdefault_2.png
Az előzetes után karakterplakátokat is láthattok. 

Tervezett hazai bemutató: 2024. szeptember 5.


Gyönyörű esküvő (Beautiful Wedding) - a magyar hangok

Abby és Travis egy őrült vegasi éjszaka után másnaposan és zavarodottan ébred, ráadásul nagy meglepetésükre: házasan! Így hát éppen azt teszik, amit bármely főiskolás korú ifjú férj és feleség tenne, akik alig ismerik egymást: Mexikóba utaznak nászútra a legjobb barátaikkal és családjukkal. Ott majd kiderül, hogy önkívületben egybekelni sorsszerű volt, vagy csak egy újabb sorscsapás…


Deadpool & Rozsomák (Deadpool & Wolverine) - 2. magyar előzetes

Deadpool visszatér… és nincs egyedül!

Tervezett hazai bemutató: 2024. július 25. deadpool_3_720_3.png


Twisters - Végzetes vihar (Twisters) - 2. trailer + nemzetközi trailer + plakát

Az ember azt hiszi, hogy legyőzte a természetet. Hatalmas, veszélyes tévedés. A tornádó megszelídíthetetlen, kiismerhetetlen, szörnyű erővel csap le, és nem ismer irgalmat.
Kate (Daisy Edgar-Jones) valaha viharvadász volt, de egy hátborzongatóan félresikerült kaland óta nem hajlandó kimozdulni a New York-i irodájából. Aztán egy kollégája rábeszéli, menjen ki mégis a terepre, hogy együtt teszteljenek egy viharkövető rendszert. Így ismerkedik meg Tylerrel (Glen Powell), akit élőben közvetített tornádós kalandjai tettek szupercelebbé. Kapcsolatuk viharosan indul: azonnal megutálják egymást.
Egymással versengve indulnak az új tornádók nyomába – és ezúttal több vihar egyesüléséből, szörnyű szupertornádó van kialakulóban.
És a két ellenség együtt ragad az évszázad legszörnyűbb viharának mélyén.

A Jurassic-, a Bourne- és az Indiana Jones-filmek producereinek új munkája a látvány és az akció legközepébe, a vihar szemébe vezet. A Minari Oscar-díjra jelölt író-rendezője nagyszerű színészcsapattal kelti életre a történetet, amelybe a moziülések is beleremegnek.

Tervezett hazai bemutató: 2024. július 11. twisters_maxresdefault_2.png


süti beállítások módosítása